Från huvudvärk till ökningar!

Kroppen känns som tuggummi just nu.. Eller en degboll... Trött men pigg. Helt slut men ändå full av energi. Och det är träningens förtjänst minsann...

Hela eftermiddagen har jag haft ont i huvudet, som bara blev värre o värre ju närmare slutet på dagen som kom. För en halv sekund övervägde jag tanken på att hoppa över mitt träningspass. Men det skulle inte ens vara ett alternativ i min värld (att avbryta ett pass för att det inte ger något är en sak - men att inte ens försöka, det är inte min grej!). Istället laddade jag upp med en något större dos Craze än normalt (vilket fortfarande är en miniportion om man jämför med vad förpackningen skriver) och drog av ett tuuuungt ryggpass. Ökade vikter i samtliga övningar och huvudvärken försvann - vilken win - win situation! =D

Hade svårt att få i mig middagen idag efter träningen, men längtar redan efter dagens kvällsmål. Min kvällskesella har faktiskt blivit lite helig <3


Tävlingsplaner

Under helgen som gick tog jag en del viktiga beslut inför min tävlingssatsning, självklart i samråd med coachen. Jag kommer inte att påbörja en deff under sommaren för att tävla på decembercupen/luciapokalen nu i år. Detta beslut grundar sig i flera orsaker, men det handlar ju främst om att jag inte är riktigt redo än (Dvs för "liten" som man kallar det i fitness/byggarvärlden). 

Med andra ord kommer min sommar och höst att bestå utav ännu mera muskelbygge och mina tävlingsplaner får ta form utefterifrån hur min utveckling går. Jag är ändå bara 21 år gammal, vilket inte är någon ålder när det gäller denna sport! Självklart känns beslutet jobbigt då detta är min absoluta dröm och jag ska behöva skjuta den framför mig! Tävlingslicensen för i år skall vara inne senast imorgon, men jag har medvetet valt att inte betala in den.

Träna, Äta, Växa är nu mina målord och det är bara att blicka framåt!





Mycket har hänt denna vår, vad har då hösten att erbjuda? =D

Vilken miss

Förlåt! Inlägget från igår hade jag råkat spara som utkast, vilket jag märkte först idag... Så det kan gå!

Ett brutalt styrkepass för ryggens djup & mage klarade jag av för några timmar sen. Jag var så sjukt stark idag =) Jag gick dock in med inställningen att verkligen pressa mig till max, då detta var det sista ryggpasset i det nuvarande upplägget - då måste man ju ge allt!

Träningsvärken från helgen börjar (hör och häpna) faktiskt ge med sig. Det är bara benens framsida som är stela som två glasspinnar, gissar att det främst beror på tävlingen som vi hade i "Jägarvila" under lördagen. Jag stod ju kvar som andra bäst och då hade låren dragit på sig rejält med mjölksyra!



Rebecca (närmast i bild) vann över mig! *morrr*



Man kan även träna rygg utomhus med hjälp utav ett TRX band - jobbigare än vad man kan tro!

Teamträff 2 i bilder

Just nu är tiden inte min bästa vän, men är det inte så att bilder säger mer än tusen ord?! Jag låter dem tala för sig själva:

Fredag kväll:

Tre trötta tjejer på roadtrip i en alldeles för varm bil





Lördag morgon:

Laddade och redo för ett hårt träningspass utomhus; Cirkelträning, löpintervaller och lite tävlingar!













Glada & Nöjda efteråt

Lördag eftermiddag/Kväll:

Poseringsträning, relax i bubbelpoolen och en välförtjänt middag var vad vi ägnade resten av lördagen åt =)



Söndag:

Gemensamt styrkepass i gymmet - alla körde den muskelgrupp som man hade minst träningsvärk i (jag kunde kanppt komma ut sängen denna morgon). För min del blev det axlar & biceps med assistans av Andreas.





Denna hade jag gjort mig riktigt riktigt välförtjänt av =)



Jag saknar & längtar redan efter mitt älskade, bästigaste team <3


Nu är det dags igen!

Hurrni! Nu är ju helgen kommen och imorgon är det dags att dra till Götet för teamträff numero 2 =) Efter jobbet tar jag mig in till centralen där jag sedan tar tåget till Örebro för att möta upp mina teamisar Emma & Rebecca, för att tillsammans med dom åka ner till Göteborg. Packningen är i full gång här hemma... eller NOT! Som ni kanske minns från förra teamträffen så HATAR jag ju att packa.. BLÄÄÄ. Drar ihop något i sista sekund innan jag går hemifrån imorgonbitti. Det blir nog bra!

Idag fick sig mina muskler en omgång på gymmet - precis som dom fått mån, tis och ons denna vecka. Ibland blir det så om man ska få ihop allt - pyssel & pusslande. Det var en hel vecka sedan jag tränade baksida lår, men jag hade fortfarande träningsvärk i dom inför dagens pass, helt galet! Imorgon blir det en välförtjänt vilo/res dag.

Middagen bestod av (nötfärsen är gömd där under):



Och just nu sitter jag och smaskar på team Malins "äggvitefluff":



Nej, nu ska jag ändå göra ett tappert försök att packa! Kram så länge!

Den stooora burken

Jag ÄLSKAR den nya stora designen på kesella/kvarg. Så smidigt då allt får plats i en bytta; både bär, kesellan och nötter. Dessutom kan man röra runt allt utan att det svämmar över. Och om jag skulle vara på språng kan jag slänga denna "engångsburk" med gott samvete och den slipper ligga o bli äcklig i väskan. Den går även utmärkt att diska i maskinen - LÖÖÖVLEY! 

  


Kvällsstund

Ibland är det bra härligt med kvällar <3 



Speciellt efter att man både har jobbat, tränat och varit igång hela dagen... Ska strax göra iordning morgondagens mat och sen gå o sussa. Ni ska se mig när jag kommer in på jobbet på morgonen - släpandes på MINST tre påsar o väskor med mat / träningskläder etc... Måste se ganska kul ut! =)

Mera träning

Igår fick jag till ett riktigt bra pass för ryggens djup och mage - det känns rejält idag! Många höjningar och god kontakt.. Jag har dessutom fortfarande ont i baksida lår efter passet i fredags så det måste ha bitit rejält.

Jag åt nyligen upp mitt mellanmål som hinner sjunka in lagom mycket innan lårens framsida ska få sitt! Precis innan passet fyller jag självklart på med Carbonox och mitt EAA <3  

Nu kör vi!

Jag har lärt mig en läxa!

En tankte som verkligen slagit mig under den här helgen då jag varit runt och flängt en hel del, är hur svårt det faktiskt är att hitta bra snabbmat på dem flesta ställen. Nu går jag inte på diet, men det hindrar mig ju inte från att vilja äta bra och näringsriktig mat (vilket är en förutsättning för att få optimal muskeluppbyggnad).

Den första situationen uppstod då det var dags för lunch på skansen. Jag vet att det inte finns särskillt mycket att välja på, men att det skulle vara så bedrövligt hade jag nog inte kunnat föreställa mig. Det som fanns att välja på var Hamburgare, Korv med bröd eller Våffla med sylt & grädde. Korv är inte någonting som jag med glädje stoppar i munnen. Våfflor är i min värld en efterrätt och kvar återstod bara hamburgare. Inte ens en sallad gick att köpa!!!!! Hade jag tagit mig tid att planera hade jag ju såklart kunnat köpa/ta med mig mat.

Andra situationen ägde rum på 7-eleven efter min försovning i Lördags morse. Vad kan man finna för enkelt frukostallternativ där om inte en burk KESO? Keso med banan hade kunnat bli en helt okej frukost - problemet är bara att jag inte klarar av konsistensen på Keso, det lixom grynar sig i munnen. Korv till frukost? finns inte på världskartan! Någon av deras andra varma måltider? Aldrig! Frukost är frukost och ska bestå av frukostingridienser - jag har aldrig förstått mig på dom som kan äta vad som helst (Varm mat) till frukost. En mycket oaptitlig fralla med "fullkorn" och ost&skinka fick bli tillbehöret till min kaffe. Ska det vara så svårt att göra en rågsmörgås med tex. ägg och kalkon?

Samma dag vid lunchtid var det dags för situation nummer tre. Lunch efter shoppingen. Jag behöver nog inte ens förklara mig...

Detta är en viktig lärdom att ta med mig då jag eventuellt går in på dietstart i mitten på Juli - allt handlar om att ligga steget före, att hela tiden planera planera planera så att dessa situationer inte uppstår. Efter en helg med lite halvtaskig mat känner jag mig mer än peppad på att återgå till vardagen igen och dess underbara rutiner. Och jag tänker anstränga mig lite lite extra i allt jag tar för mig.

En tanke som också slagit mig ibland är om det är bättre att avstå en dålig måltid än att äta den? Det finns nog många åsikter om det... Hur reflekterar ni?

Långhelg = långinlägg

Sist jag skrev ett inlägg i bloggen var precis innan långhelgen - och nu är långhelgen strax över! Var tar tiden vägen?

Jag måste ändå få känna mig lite stolt då jag faktiskt hunnit med en hel del - för mig - viktiga grejer. Direkt efter jobbet i Onsdags åkte jag till gymmet, drog av ett pass och käkade matlåda i bilen innan jag åkte ut till min älskade favoritmoster och småkusinerna på Ekerö. Där sov jag i två nätter och hade alltså två hela dagar till att busa och leka med dom små, det är kvalitetstid!

Torsdagen fick bli vilodag. Det blev en förmiddagspromenad på drygt 40 minuter och på eftermiddagen bestämde vi oss för att baka cupcakes. Självklart tittade jag på hockeymatchen på kvällen.





Dom var inte bara fina att se på, utan väldigt goda också :)

Hela fredagen spenderade vi på Skansen, det var verkligen supermysigt! Barnen var nog mest fascinerade över alla fåglar - men hallå??? fåglar?? Dom kan man ju titta på var som helst.. haha :) Vi åt middag hemma och sen satte jag mig direkt i bilen för att brumma iväg till gymmet i Sollentuna. Där brände jag av ett pass för baksida lår, rumpa och vader + lite intervaller. Mina ben är riktigt stumma idag måste jag bara få tillägga!

På lördag morgon hämtade "chefen" upp mig och Linda (arbetskollega) för att ta en sväng till ett varuhus som heter Thuns (ska tydligen vara ett "mini" Ullared fast med märkesgrejer). Jag försov mig och vaknade av att mobilen ringde och taxin var framkörd. På med kläderna och köpa en kaffe och ÄCKLIG fralla på vägen. Där jag jag nitlott på en god grötfrukost minsann!

Detta fanns bland annat på inredningsdelen:





Handlade lite för mycket grejer där, men ingen idé att reflektera så mycket över det.. Vi var hemma igen framåt eftermiddagen och då tog jag mig återigen direkt ner till gymmet (vilket innebar både fredagskvälls&lördagseftermiddagsträning på gymmet). Axlarna mosades och magen fick sig en liten omgång den med. Men jippie hurrni! Nu börjar det hända grejer med axlarna!





Middag tillsammans med mina goa vän Maria innan vi åkte och möte upp dom andra tjejerna - sen blev det dansa hela natten lång - nyktert såklart! (Någon måste ju vara taxi) Nu sitter jag här och känner mig bara glad och tillfreds med livet. Frukosten ligger i magen och solen skiner - vad kan denna dag ha att erbjuda?

Vardagens bestyr

Hej hopp!

Idag infinner sig en behaglig träningsvärk i min lilla rygg efter ett pass igår. Jag passar på att njuta av lite rutiner dessa tre dagar innan det återigen är dags för lite ledighet. Nu är det alltså jobb och träning som tar upp min tid och jag är glad om jag hinner göra något vettigt efter middagen, men oftast har energin tagit helt slut så dags. Så jag får sträcka mig till att kanske hinna med ett samtal till någon vän, blogga, dricka te, läsa lite i min bok, plocka lite bland mina kläder, eventuellt laga matlåda ELLER slötitta lite på TV. För tro inte att jag hinner med allt detta! Jag har tex. tänkt att jag ska fixa mina naglar i över fyra veckors tid nu.... Vilket jag fortfarande inte har gjort! Inte heller har jag haft tid att åka och klippa mig... det börjar bli lite kris & panik med det nu. Kanske hinner jag med något av detta i helgen? Jag får hoppas på det =)

Efter jobbet idag väntar ett gympass för framsida lår, det blir nog svettigt värre!


News

Dagens fråga:

Hur mycket broccoli måste man äta innan man kräks?

Svar:

Inte ett gram mer än så här:



Haha! Jag blev mätt iallafall =)

Just nu sitter jag och väntar på att mitt kvällskasein ska stelna till lite i frysen. I fredags hämtade jag ut ett paket med nya kosttilskott från sportkost: protein och aminosyror samt världens godaste Bars..

Helgen gick i rasande fart och var över innan jag ens förstått att den börjat. Tur att denna vecka är kort korti kortkort!

Uppdatering om formen: Har gått upp nästan 2 kilo sedan uppbyggnadsperioden drog igång i Januari & jag både ser och märker resultat, vilket känns skitkul! Några fjortisbilder:

  
 

Och snart är det dags för teamträff igen - Jippie! <3

Helgen på intågande

I skrivande stund äter jag mitt förmiddagsmellanmål. Första jobbveckan efter semestern har sprungit iväg och vardagen har bestått av jobb, träning, handla, laga mat och alla övriga sysslor som hör vardagen till. Sol och värme ger mersmak när man bor i ett land som Sverige.

Helgen kommer att laddas upp med ett träningspass och en härlig, lite lugnare fredagskväll. Imorgon väntar ytterligare ett pass innan jag drar igång med fix & bak inför söndag då jag har tagit på mig ansvaret att fixa mat inför pappas födelsedag. Jag älskar att laga mat och pyssla i köket när man har tid på sig.

Jag har riktigt ont i ryggen idag, men det är svårt att urskilja om det är träningsvärk eller annan typ av smärta. Musklerna är helt enkelt ömma och i stööörsta behov av HÅRD massage. Min favvo-massör är mammaledig och nu hittar jag bara fjös-typer. Har ni någon hårdhänt tös (eller man) i Stockholmsområdet att rekomendera så let me know!

Borta bra, hemma bäst - eller?

har jag haft en veckas underbar semester och tre extra dagar bloggvila. Nu är det dags att ta tag i det här igen!

Resan till Rhodos var till största del fylld med träning, solande och ätande. Dagarna startades upp med en god frukost bestående av grovt bröd (som var medtaget hemifrån), kokt ägg, kalkon och kaffe. Jag som är mackoman unnade mig den lilla lyxen att faktiskt byta ut gröten på semestern. Sista dagarna köpte jag dock färskt bröd ifrån bageriet - det var dubbellyx!



Lunchen åt vi delvis ute på restaurang men lagade även en del goda sallader i vår lägenhet. På kvällen slog jag dock till rejält och åt både bröd, tzatsiki och grönsaker tillsammans med grillat kött eller kyckling. Fann även en kärlek till den grekiska köttfärsrätten Moussaka <3 Några kvällar (och många eftermiddagar) blev det även en kula glass på det!

Träningen såg ut på följande sätt:

Måndag: MorgonYoga, Styrka i gymmet innan lunch (överkropp), Ett pass Energy gruppträning på eftermiddagen

Tisdag: MorgonCore, Styrka i gymmet innan lunch (underkropp),

Onsdag: Morgonpromenad, Massagebehandling på eftermiddagen

Torsdag: Morgon-energy gruppträning, Promenerande i Rhodos stad hela eftermiddagen

Fredag: Morgonpromenad, Styrka i gymmet (överkropp) på eftermiddagen, Core

Lördag: Massagebehandling på morgonen, Styrka i gymmet innan lunch

Söndag: Välförtjänt vilo-& resdag! =)



Därimellan blev det sol, sol och åter sol. ♥



Färska jordgubbar & yoghurt blandat med chokladprotein



Kaffe & Glass i sooolen



Älskade semester - tänk om alla veckor kunde se ut så här!

RSS 2.0