Träningskläder

Min sambo håller på att bli galen på mig. Men var ska jag göra av alla träningskläder när man bor i en liten 2:a? En del är varken rena eller smutsiga, andra hänger på tork från både morgon och kvällspass...
 
Ser det ut så här hemma hos er också? På sommaren kan ju balkongen fungera vädring och klädhängare, men under vintern?
 

Älskade Axlar

Idag stod det återigen axlar på schemat - har det redan gått en vecka sen sist? Jisses säger jag bara! Tyvärr var det här sista axelpasset på det här uplägget eftersom ett nytt är att vänta till nästa vecka. Jag kommer att sakna det!
 
Upplägget har de senaste veckorna har sett ut så här:
 
Stående Fjärilen 12x3
Hantelpress 8x4
Frivändningar 10x 3
Axellyft på lutande bänk framåt 10x3
Stående axellyft 8-15x3
Militärpress 8x3 + Drag till hakan.
 
Passet tar mig dryga timmen, inklusive uppvärmning, och beroende på mängden folk i gymmet. Har ni tänkt på vilken sjukt bra övning frivändningar är? Pulsen går UPP och man måste aktivera magstödet till max. 
 
Idag avslutade jag alltihopa med ett lättare intervallpass. Halsen börjar kännas bättre men jag ville inte göra några hjälp-jag-tror-jag-ska-dö intervaller. Istället blev det lite lugnare intervaller men ett högre grundtempo. Sjukt bra ändå och svetten fick rinna lite grann...
 
 
Håll i er, här följer en liten axelutveckling under första delen av 2012. Nästa gång får ni se en bild på en något mer "hård" och deffad en ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vart tog proteinet vägen?

 
Känslan som uppstår när man inser att sitt protein håller på att ta fet slut. 
 
Det blir till att skicka efter nytt i ilfart, för jag klarar mig inte utan mitt ice-coffee protte. Therese från sportkost är däremot bäst och fixar! :o) 
 
 

Tävlingsskor

Jag kan inte påstå att träningspasset idag går till historien som ett utav dom bättre. Både låg på energi och låg i humöret. Men en genomkörare blev det iaf.
 
Sen hade jag lite kvalitetstid i Sollentuna centrum och fyndade ett par skor på rea som är tänkta till tävlingen. Nu har jag några månader på mig att gå in dom bara... Hur det går återstår att se. Hoppas och tror att dom är godkända efter alla dessa regler som ska följas :o)
 
 
Imorgon börjar vi om på programmet - vecka fyra & teamträff i sikte! ♥
 

Att hinna allt.

Av någon anledning har jag sovit bort halva dagen, jag skyller på förkylningen. Nu ligger frukosten i magen och jag börjar få lite lätt stress över hur jag dels 1. ska hinna äta dagens mat när halva dagen försvunnit. 2. Hinna med allt jag tänkt göra.
 
Till att börja med ska jag ta mig ner till gymmet och köra ett lättare bröst & armpass. Cardion får stå tillbaka tills dess att det onda i halsen har försvunnit.
 
 

Socker-chock.

Jag är arg på min hals som har börjat göra ont. FÖR ont. Dessutom har jag ätit alldeles för mycket kuckeli-muck-medicin och kroppen har fått en sockerchock. Finns inte mycket mer att göra än att svepa mitt sista glas cola zero, borsta tänderna och sen gå och sova.
 
Hoppas på ett mirakel inatt så att jag kan vakna upp piggare och friskare än någonsin! Håller ni tummarna med mig?
 
Idag har det ätits en och annan sån här:
 
 
 
Men också en sån här :)
 
 

Mat under deff

Nu är snart mina tre första dietveckor avklarade och jag tänkte dela med er lite av upplägget kring detta.
 
Kosten har de senaste veckorna bestått av Ägg, Ägg och åter Ägg (närmare bestämt 26 ägg i veckan) och övriga proteiner i form av lax, nötfärs, kyckling, fläskfilé, kalkon och kesella. Fettkällorna domineras av avokado och valnötter och kolhydraterna kommer främst ifrån från frukt, grönsaker, havregryn, potatis och råris. Dvs inga konstigheter, bara bra mat!
 
Jag äter sex mål mat fördelat under dagen samt min före-tränings-drink som består av aminosyror och Carbonox (snabba kolhydrater), vilket gör att kroppen får i sig energi som kan tillgodogöra sig under passet.
 
Hungern kommer och går men värst är det nog på eftermiddagarna mellan lunch och eftermiddagens mellanmål. Även om jag har trott att jag ska vara helt slut under träningspassen har det gått riktigt bra att träna. Kroppen klarar nog mer än vad man tror ;) Framförallt ligger utmaningen hos mig med att sluta småäta, nu går det lixom inte att stoppa något i munnen för att jag vill det. Hjärnan får med andra ord jobba lite!
 
I övrigt mår och trivs jag som fisken i vattnet med upplägget och jag har en hel helg ensam här hemma, så jag ska bara måna om mig själv ♥
 


Dcore

 
Surfa in på Dcore i helgen och fynda träningskläder!
 
 

Hamstrings

Idag slutade jag tidigare på jobbet för att bränna femtonhundra spänn hos tandläkarn. Underbart, är det inte? Men jag är inte bitter, detta gjorde ju att jag var på gymmet en HEL timme tidigare än vad jag brukar. Kände ingen stress och körde lite bonusövningar.
 
Det är svårt att träna baksida lår. Jag har nog alltid tyckt det. Lättare vikter och högreps ger sjukt bra kontakt och det riktigt bränner i musklerna men så fort jag ska försöka träna tyngre så låser det sig. Problem nr 1 är att mina handleder tar slut innan själva lårmuskeln när jag kör raka mark. Dragremmar är jag av någon anledning emot, jag vill försöka stärka upp hela kroppen när jag tränar. Men nästa vecka måste jag nog ge dem ett försök om jag ska få till ett TUNGT pass för mina små hamstings.
 
Dagens middag både såg god ut och var det!
 
 
Nu väntar ett avsnitt av min nya serie som jag inte kan slita mig ifrån, Spartacus!
 

Alströmertrofén 2013

Målet har fått ett slutdatum, 143 dagar kvar
 

Intervaller

Jag skrev det förra veckan men måste få skriva det igen.
 
Intervaller är guds värsta påhitt.  Det är som gjort för att man ska stupa, för att man ska kräkas, för att man ska ge upp och för att man ska tro att man är på väg att dö.
 
Sen infinner sig den där känslan i hela kroppen. Huvudet fylls med positiva tankar och helt plötsligt känns det som att världen ter sig lite bättre och alla problem känns inte längre så stora. Det känns som att man är på väg att erövra världen.
 
Det är magiskt. Det är en känsla jag hoppas att alla människor får och tar sig möjligheten att känna på. 
 
I made it!
 
 
För övrigt lyckades jag nog få till ett av tidernas bästa axlpass idag - både bra pump, tryck och kontakt!
 

Helgen som gått

I fredags var jag en chicken och utförde min morgoncardio inne på gymmet. -18 grader är inget för mig! Detta gjorde dock att morgonen blev något stressig då gymmet inte öppnar förrän halv sju och jag skall vara på jobbet vid åtta. Inte nog med det glömde jag ju så klart halva dagens packning hemma på morgonen och var tvungen att åka förbi hemma igen innan jobbet. Puh säger jag bara! Det blir bättre from första februari då gymmet börjar öppna vid sex alla dagar i veckan. Det tackar vi för när Rysskylan är på besök!
 
Igår fick jag äntligen avnjuta min Tacotallrik som jag gått och suktat efter, det var obeskrivligt gott!! =D Det blev även mys med båda systrar (höggravida!) och deras redan existerande små underbara liv, en riktigt bra lördag där jag dessutom kom i säng relativt tidigt.
 
Nu väntar nagelfix och sedan gym = söndagsmys!
 
 

Done!

Alla dagens bestyr är äntligen över!
 
Det har jobbats, tränats, handlats, lagats mat och nu väntar jag bara på min lilla kokande potatis som skall avnjutas i morgondagens omelett.
 
Jag börjar älska den här livsstilen, speciellt när man både ser och känner resultat. Och så lever jag en hel kväll på dom där endorfinkickarna som intervallpassen ger trots att kroppen är helt slut... - mer sånt åt folket!
 

I mitt huvud just nu...

Hej alla goa!

Igår gick allt mycket lättare och smidigare än i tisdags och hungern var inte i närheten av densamma. Över halva veckan har gått och snart är det lördag! Jag har längtat efter taco sen i söndagskväll - så gissa vad jag tänker äta till middag i övermorgon?! Nåde den som sätter käppar i hjulet för mina planer ;)
 
Idag ska ryggen få sig en omgång och intervallpass nummer 4 ska svettas av.
 
Hur gott ser inte det här ut lixom?
 
 
 

Fröken nojig

Efter att ha dragit av ett rejält bra axelpass följt av intervaller kändes det helt okej att komma hem till detta. Speciellt också eftersom jag gått hungrig typ hela dagen. Jag kan lova er att potatis, köttfärsbiffar med basilika & vitlök samt broccoli aldrig har smakat så gott. Mums med mat!
 
 
Resten av kvällen har bestått av att laga morgondagens och torsdagens lax. Ni som känner mig vet att jag är världens mest nojiga tjej och jag tycker inte om att äta mat som har legat i för "många dagar". Det är gränsfall på torsdagens lunchlax där. Detsamma gäller fryst mat och en massa andra grejer. Jag har mina "fobier", men det resulterar också i att jag får spendera dubbelt så mycket tid i köket. Vi får se hur det går för mig om någon månad, då kanske jag är både härdad & botad! (Och tack sambo som sätter på potatisen innan så att jag bara kan äta den när jag kommer hem från träning, uppvärmd potatis är ingen hit!)
 
Och när vi ändå är inne på ämnet köpte jag en supersmart grej här om dagen; en matlåda med inbyggd kylklamp! Alldeles för dyr för att vara en matlåda, men nu slipper jag bära runt på min rosa lilla kylväska! =)
 
 
Snart te och kvällsägg, jag längtar redan.
 
 

Träningsdejt

Igår hade jag och Ida ett, som hon så fint kallar det, muskelmöte inne i stan. Hon är ju för go den där tjejen alltså!! 
 
Det var drygt ett år sedan vi träffades första gången och jag kommer ihåg det som igår. Nervös som jag var över att åka iväg på min första teamträff med folk jag aldrig träffat förut. Jag, Ida, Linda och Thomas delade bil ner till Götet och redan där bland dessa goingar släppte min nervositet :o) 
 
Sedan dess har jag känt en särskild kontakt till Ida, vilket förmodligen beror på att vi är jämngamla och var lika rookie i teamet när vi började (då jag genom mina ögon såg alla andra som väldigt inbitna och vana atleter). Ida genomförde sin debut på decembercupen och luciapokalen nu i höstas/vintras och jag har därmed utsett henne till min personliga lilla extracoach och bollplank nu under min vårdiet. 
 
Kika gärna in på hennes blogg, här nedan följer några bilder från gårdagens pass, enjoy!
 
 
 
 
 
 
 

Modell

Titta, jag har gått och blivit kändis och fått ett helt uppslag i lokaltidningen... (mindre söt bild, men den bjuder jag på!!)
 
 

Helg!

Fredagen slutar lika bra som den började!
 
 
 

Pulsa i snön

Jag har just haft en liten matorgasm här på förmiddagen. En proteinshake med kaffesmak från olimp och den mest perfekta avokado jag någonsin ätit. Mums!! 
 
Morgonpromenaden idag gick bra, men det var väldigt tungt att pulsa i snön med mina vinterskor som väger typ 1 kg styck. Haha! 
 
Fredagen och helgen börjar på topp!! 
 
 
 

Tröttis

Idag har det mesta känts bättre än igår. Hur jag ska orka upp ur soffan för att fixa inför morgondagen är dock en fråga i sig... jag är sååå trött! Och då framförallt mina ben som inte riktigt vant sig med att få jobba så mycket: Morgonpromenad, framsida lår & vader, intervaller, morgonpromenad, baksida lår, intervaller. Ja, ni ser ju själva...
 
Snart har jag iaf klarat av min första jobbvecka på diet. Imorgon väntar veckans sista Powerwalk och sen välförtjänt VILA, det ska bli sååå skönt!
 
På söndag har teamis Ida och jag bestämt för att ses och träna ihop inne i stan, satan vad jag längtar efter denna fina tjej! =)
 

En dans på taggar, inte rosor!

Som rubriken antyder hade jag en något jobbigare dag igår. Hungrig nästan hela dagen men ändå inte sugen på något att äta (hur det nu går ihop?!) 
 
Morgonpromenaden började halkigt och slirigt. Blomkålsmoset var ingen hitt, likaså räksalladen (som gick bra att äta halva, sedan växte det i munnen). 
 
Tack och lov sov jag lite på det och vaknade glad igen idag. Frukost i magen och hela dagen framför mig. Och ikväll ska jag mosa rygg!! 
 
 

Intervallerna är igång

Färgen på ansiktet som mötte mig i hallspegeln bevittnade att *någons* hjärta fått jobba lite idag. Första intervallpasset och jag känner redan en hat-kärlek till det. Så obeskrivligt jobbigt att man vid varje intervall funderar på att ge upp. Men känslan efteråt slår allt. Endorfinrus, jag har saknat dig!
 
Har stått hela kvällen och fixat onsdagens och torsdagens mat & matlådor. Nu är det strax färdigt och jag har gjort blomkålsmos för första gången i mitt liv (blev något lös, måste låta vattnet rinna av bättre till nästa gång!). Återstår att se om det blir en hitt eller inte. Och nej, ni får inte se en bild på det för det ser ut som bebispuré a la bebispuré. Nödlösningen får bli broccoli om det inte skulle passa mitt tycke.
 
Något svettig, efter ett helt annat träningspass, ett helt annat år i ett helt annat land.
 
 
 

Första dagen

var första dagen snart avklarad, men den höll på att gå i "stöpet" redan innan jag klivit upp ur sängen. Mirakulöst nog så lyckades jag stänga av alla mina tre alarm på mobilen utan att ens notera att jag gjorde det. Vid tillfällen som dessa är det bra att ha en sambo som går upp och jobbar tidigt. Hans klocka väckte mig nämligen 15 minuter senare och med ett ryck for jag upp! Det gjorde dock att allt blev 15 minuter förskjutet och jag kom innanför dörren till jobbet prick 08.00. Det kallar jag punktligt! Däremot ingenting jag vill upprepa på onsdag då nästa Powerwalk ska klaras av!!
 
De wookade grönsakerna som värmdes upp till lunch tillsammans med min kyckling fick jag inte riktigt i mig och jag höll på att få upp dom. Kroppen sa lixom ifrån, typ - "jag vill inte äta upp er"... Haha! Teamis Rebecca påstår att det snart går över och att all mat snart kommer att smaka gott. Vi får väl se med det. Knepigaste-Tjejen-I-Stan.
 
Gymträningen idag bestod av framsida lår och vader. Och nytt träningsschema på tapeten. Galet mycket NuÄrDetJanuariOchJagSkaBörjaTräna-Folk var där och lekte lite bland vikterna och tyvärr lyckades jag bli lite distraherad från min egen träning och det kändes lixom som ett "sådär-pass". Låret bevisade däremot annat då jag i bilen hem knappt lyckades trycka ner kopplingen för att mitt lår skakkkkkkkkade så mycket. Wierd känsla!
 
Nu väntar två ägg och en kopp te ;)
 
 

Alströmertrofén 2013

And of we go.....
 
Då var det dags! Storhandling gjord, väga, mäta och planera maten. Kläderna ligger redo för morgondagens PW. Det är med en enorm förväntan och spänning som min livs första tävlingsdeff drar igång. Samtidigt känns det också lite läskigt... Men jag antar att det bara är "normalt" - jag ska ju ge mig ut på okänt vatten =)

Jag bjuder er på en sån där hederlig titta-vad-jag-har-handlat-för-godsaker-bild.
 

 
Ikväll återstår nu bara att tillaga min kyckling och sedan ta mina "startmått" så jag vet vad jag har att utgå ifrån.
 
Ni måste även få se detta... Trodde ni att ljuset inte spelade någon roll för hur man "ser ut"??
 
 
Då trodde ni fel!!! Ser typ heeelt otränad ut på vänstersidan jämfört med höger!!
 
 
Nä vet ni va... Nu kör vi allihopa - hela vägen in i mål!
 

2013 - året då dröm blir verklighet!

Jo, det är sant!
 
I år skall min dröm bli verklighet, den drömmen jag haft de senaste fem, sex åren. Det känns kul, läskigt och spännande på samma gång. De senaste veckorna har fokus legat helt på träning, träning, träning, mat, vila, sömn och såklart julen och nyår där i mellan.
 
Passen på gymmet har höjts en nivå och jag försöker att verkligen pressa det där sista. Veckan som i skrivande stund passerar är min sista byggnadsvecka innan jag går vidare in i nästa fas av min satsning.. Jag kollar igenom mina upplägg, skriver shoppinglistor till storhandlingen på ICA och försöker förbereda allt annat som skall underlätta vardagen i min satsning.
 
Och jag har köpt julklapp till mig själv:
 
 
 
Dessa kosttillskott ska på få hjälpa mig en bit på vägen + lite annat smått och gott. Förråden är med andra ord laddade. Tack Sportkost
 
Några dagar kvar och jag skall ge det sista...
 
 
 

RSS 2.0