Tlött...

Har precis kommit hem från jobbet och känner mig jättesömnig... Ska bara landa lite innan jag hoppar in i duschen och sen kryper till sängs med boken jag läser i psykologin: "Ingen dans på rosor"... Mkt intressant bok =) Hörs, ses och luktas imorgon mina kära vänner!!

Måndag 31 Aug

Ny vecka har sattit igång och den har faktiskt börjat bra... *skratt* Visst, det är bara några timmar som gått men jag åt en god frukost imorse och gick sedan ut för att ta en morgonpromenad i lungt tempo pga förkylningen/ont i halsen. Det visade sig att det blåste betydligt mer än jag trott och jag kände hur jag blev något kall.. Så promenaden blev inte så lång, men det tror jag var ett bra beslut... =)

Ny duschad och fräsch sitter jag här.. Ska fixa iordning mig lite och sen pysa iväg till skolan... börjar tolv idag så det fick bli en liten sovmorgon!!

Dagens mat:

Frukost: Lättfil med musli, 1 knäckemacka med 1 ägg på.

Lunch: Skolmat... blir en överraskning att se vad det blir för ngt... =S

Mellis: 1 Xtra shake

Middag: Ngt med fläskfilén som blev kvar från helgen eller ngt med köttfärs... Uppdaterar middagen senare!!

Kväll: 1 Xtra shake

Utvärdering 2

Två veckor har snart gått sen jag började min viktminskning... Förra söndagen skrev jag att jag skulle lägga i en växel vad gällde träningen. Det räckte med att säga det för att få ett bakslag. Förkylningen min sitter fortfarande i men jag jobbar på att bli bättre *ler*

Vägningstillfälle 2:

Vikt: 69,5
BMI: 26,2
Fett %: 32%
Fettmassa: 22,2
Fettfrimassa:47,3

Resultat:

Vikt: - 0,3 kg
BMI: - 0,1
Fett %: Ingen förändring
Fett massa: - 0,1 kg
Fettfri massa: - 0,2 kg

Veckans träning:

Har i stort sett endast bestått av Funky Kidz övande och några små, korta promenader


Prova-på

Kvällen igår blev mysig men lugn. Tog ett glas vin med Lolle och åt lite middag nere på 3 kronor innan vi begav oss hem igen. Efter någon timme kände jag enormt för att ta en drink så vi gick till våning med Mandi och Carro. När jag hade fått min efterlängtade P2 var jag nöjd och gick hem för att sova. Batterierna var fullt laddade när jag vaknade imorse. Började tio och jobbade som SI fram till tolv, då jag sedan hjälpte Thomas med prova-på Funky Kidz 4-5 år. Såååå söta!! vill också ha dem barnen!! hihi... Vid ett blev det dags för "min" grupp. Det var sju styckna där för att testa och jag hoppas att dem tyckte det var kul. Det gjorde iaf jag!! =)

Snart är det dags för mig att traska ner mot centrum för att möta upp fejjerna. Iaf några av dem... vi ska ha obligatorisk-söndagspizza som vi inte har haft på säkert ett halvår nu... Yes, i våras hörde dem till våra bakisdagar men vi alla har faktiskt vuxit upp lite och är inte ute ens i närheten av så mycket vi va förr.. *ler* Men allt har ju sina baksidor också. Vägde mig idag också och det ser helt ok ut för att ha varit en riktig slapp- och förkylningsvecka. Utvärderar lite senare ikväll - nu ska jag verkligen njuta av en god Pizza.
Love


Mitch och Mary på deras studentskiva i våras


Mysen & Lolle vid samma tillfälle <3

Se på mig

Stolle... jag vet inte vad jag ska säga... jag fäller en tår... lyssnar på den låt som du har skrivit BARA till mig... Den får mig att minnas det jag glömt, det jag känt... Kärlek är faan i mig ingen lek


Flytt

Idag gick jag upp med tuppen igen (för att vara helg var det tidigt), sen åkte mamma, brorsan och jag till Ekerö för att hjälpa min underbara, älskade moster att flytta. Hon och Fredrik har köpt hus och behövde all hjälp dem kunde få... Det var både roligt och mysigt att få hjälpa till och träffa alla dem som var på besök och lade en hjälpande hand... Förkylningen är verkligen inte helt bra med bättre... Blir nog en halv lugn kväll, kanske träffa någon söt liten vän.

PUSS!


Lilla Emil som nyfödd och min älskade moster <3

Hudvårdskonsultation

Har nu precis kommit hem och landat här efter veckan som varit. I skolan idag gick det bra, började dagen med skolfoto och avslutade den med psykologi. Hade en väldigt intressant lektion idag och vi gick bland annat igenom skillnaden mellan neuros och psykos samt olika psykiska sjukdomar... Och det är faktiskt mer komplext än vad man kan tänka sig.. Jag personligen tror också att det än vanligare än vad vi kan tro..

Efter skolan mötte Mysen upp mig och tillsammans åkte vi hem till våran gemensamma vän Frida Wallgren... hon gick i samma klass som mig i årskurs 8 och 9.. Där hemma hade hon bakat, så vi fikade och sen höll hon en hudvårdskonsultation för oss. Det var grymt mysigt och härligt med en eftermiddag i måbra anda!! *leer* Lite bilder måste det ju bli ;)








   



Psykologi, filosofi och allt sånt där

Sista delen i skolan idag var ett väldigt fritt moment som Mysen och jag tog med oss hem och satt och gjorde i hennes soffa. Det där med filosofi, det går inte riktigt att ta på eller helt förstå sig på *skratt*
Dagen startade dock upp med ett utav mina absoluta favoritämnen - socialpsykologi. Det handlar om hur individer och grupper fungerar och förhållandet därimellan... very intresting!! =P

Här hemma har jag ätit mellis för några timmar sen, råkade bli en liten chokladbit också... yes, godissuget sätter in då stressen och skolan gör sig påmind. Efter det kom jag på att jag nog behövde stressa av lite och satte därför på min mentala tränings CD från XtraVaganza... Igår hade jag en induviduell träff med min hälsokonsult, den var riktigt bra och givande... Och då pratade vi bland annat om den oblans som finns hos mig vad gäller Xtravaganzas fyra ledstjärnor.. God energi och rörelseglädje låter jag ta upp ganska mycket tid medans jag knappt ägnar något alls åt mental näring och mental träning. Så nu blir det ändring på det!!

Förkylningen hat fortfarande inte släppt, men jag hoppas att den snart gör det.. Liite jobbigt e det att gå runt och förkylningsnysa hela tiden.. Ska börja titta lite på middagsmat nu och sen blir det ett lätt corepass med Mysen innan det är dags för min första XtraVaganza Gruppträff.. Ska bli lite spännande =)

skola och jobb

Hm... se och häpna. Frida är uppe. I tid oxå!! *ler*

Käkar lite frukost så här på morgonkvisten. Det känns liite bättre i halsen idag, men verkligen inte helt okej. Börjar skolan vid tio och sen blir det lunch, en lektion till och sen är det slut på dagen - skönt!! Tänkte ta mig till gymmet på en gång och öva lite Funky. Vid fem börjar jag jobba, så det här kommer att bli en härlig dag!! =)


Förkylning och filmmys

Ingen spinning imorse, inte heller någon Frida som befann sig i skolan då hennes lektion började. Nej, efter att klockan ringde mega-tidigt på morgonen och jag konstaterade att jag hade JÄTTE ont i halsen, tror ni jag tänkte på att ställa om min klocka då? Svar NEJ!!

Måste faktiskt säga att dem här senaste dagarna rullar på i en sån fart att jag själv nästan måste springa ifatt dem. Mycket i skolan, där vi sätter i gång ett stort arbete om Ångest i både psykologi, filosofi och naturkunskap. Kul men mastigt!! Dessutom har jag fullt upp med att lära mig Funky Kidz danserna och att lyssna på dom låtarna om och om igen så att dem sätter sig i huvudet. Hade jobb igår och har jobb imorgon, så tyvär har jag inte tid att skriva några utförliga mat- och- träningsbeskrivningar. Dagen har varit bra, gårdagen bättre... mer säger jag inte i detta skede.. *ler*

Hoppas bara att jag ska pigga på mig nu... trycker i mig vitaminer och halstabletter för att förkylningen snart ska släppa - jag hoppas, hoppas, hoppas!!! Nu blir det en kopp te och att titta på filmen "A beautiful mind" som jag missade i skolan idag och behöver "ta igen". Blir en mysig filmkväll helt enkelt!! Enjoy =P

Skolstart

Idag vid tio hade vi "upprop" i skolan... Mina underbara lärare Samuel och Ingrid spelade en låt för klassen och jag skrattade tills jag fick tårar i ögonen. Åhhh, har saknat Samuel så sjukt mycket... han är typ världens bästa och roligaste lärare.. =) Efter skolatn tog jag mig till gymmet där jag har varit tills nu. Först övade jag min Funky Kidz dans i salen med headset o grejer... haha... D känns ju lite småtokigt att prata för sig själv i en stor sal... Sen ahr jag jobbat hela kvällen - min första dag som Styrketräningsinstruktör =)

Precis innan jag gick hem idag stötte jag på Åsa på jobbet... Hm, hon fick mig att fundera på att eventuellt kanske ta mig upp tidigt imorgon bitti och gå på 6.30 spinningen. Jag lovar inget, men det vore ju såå skööönt =P

Näe, jag får väl helt enkelt säga puss & kram & godnatt!!


Dag 6 / Utvärdering

Jaha... då var det söndag och det har gått ungefär en vecka sen jag började jobba mot mitt nya viktmål. Dagens mat ska vi inte prata om över huvud taget.. Blev mackor till frukost, vilket jag ska undvika helt. Ingen bra lunch och lite sötsaker på det.. Men man får helt enkelt fokusera på det positiva istället. Vägde mig precis och vi kan se en lite resultat, även om det inte är några ÖVERVÄLDIGANDE siffror.

Vägningstillfälle 1 (ej starttillfället):

Vikt: 69,8
BMI: 26,3
Fett %: 32%
Fettmassa: 22,3 kg
Fettfri massa: 47,5 kg

Resultat:

Vikt: - 0,8 kg
BMI: - 0,3
Fett %: +0,4%
Fett massa: Ingen förändring
Fettfri massa: 0,8 kg

Veckans träning:

Måndag & Tisdag
- Ingen
Onsdag - Joggning 3,11 km & 24,36 min (kul att se en förbättring - då jag började mäta sprang jag på 27,49)
Torsdag - Morgonpromenad 30 min
Fredag - Spinning 44 min + corebosu 30 min
Lördag & Söndag - Ingen

Träningen jag skriver upp är den utöver vardagsmotionen.
Nästa vecka lägger vi i en växel vad gäller träningsnivån!!

I sista sekunden

Inget blev som jag tänkt eller planerat... Har endast lyckats ta mig ner till centrum och solat lite, gick hem tog en dusch, ska precis äta lite mellis och sen åka ner till gymmet - men inte för att träna utan för att jobba. Det har kört ihop sig och då får man ställa upp, även fast jag hade sett fram emot kvällen. Får ta den sen istället, efter att jag gjort lite nytta =)

Äta upp sig själv??

Går det?? jag har inte testat, men just i skrivande stund är jag så sjuuukt galet jävla rastlös... Till lunch gjorde jag en omelett med tillbehör... så mat har jag fått i magen... Måste nog försöka ta mig ut i solen en liten stund, ta en liten promenad. Och kanske gå ner till centrum och sola lite solarium bara för att få tiden att gå... I don't know... Egentligen har jag tusen saker som jag kan göra för att få tiden att gå, men jag är övertygad om att inget av det kommer att få mig bättre till mods. Nu gäller det helt enkelt att boosta sig själv med energi och positivt tänkande.

Steg 1 får bli att byta tröja och sen gå ut med hörlurar i öronen!!

Steg 2 att komma hem igen.

Steg 3 att påbörja en matplanering inför den kommande veckan

Steg 4 att äta mellis

Steg 5 att faktiskt ta mig iväg till spinningpasset...

Efter denna 5-stegs plan hoppas jag att det känns lite lättare... Om så är fallet finns detta att ta hand om: Byta lakan i sängen. Fixa naglar o skit inför morgondagen (skolstart), planera inför veckan som komma skall, tex. med träning, jobb och övningstid inför Funky Kidz.

Sen hoppas jag att jag får en hääärlig kväll hemma i soffan framför TVn, tittandes på ngn bra film med en kopp te.



Så här tung känns dagen just idag

?

Efter jobbet igår blev det till att åka hem och typ dö i soffan. Lagade lite mat åt hela familjen och dog sen i soffan igen. Helt energi- och orklös!! Låg och tittade på den gröna milen som aldrig verkade vilja ta slut. Ännu senare på kvällen kom Jocke förbi här hemma hos mig. Vi satt uppe och pratade om allt möjligt halva natten, mysigt!

Idag är jag lite kluven... har en jobbig dag... =S Skulle kunna äta upp allt som finns här hemma känns det som - Xtra Vaganza släng dig i väggen!! Egentligen beror det nog på att det är lunch dags och att jag inte vet vad jag ska laga för någonting, men jag ska iaf försöka lösa det problemet strax.

Hoppas också på att kanske få träffa Lolle en liten stund, men hon svarar inte,.. Sen blir det spinning innan middagen idag.. *Jippie*

Workday

Gick upp tidigt (relativt) imorse och möttes av en hemsk syn av allt regn som öser ner där uppifrån bland molnen... =S Så nu har jag precis ätit lite frukost och dricker lite kaffe för att hålla mig varm.. *ler* Börjar jobbet vid tio idag, så dit ska jag strax ta mig... Jobbar även "sista" dagen på det här schemat, from måndag börjar jag jobba som Styrketräningsinstruktör uppe i gymmet, även om jag till viss del kommer att ha kvar min tjänst i repan. Känns spännande och ska bli kul!!

Slutar sex idag och tanken var att jag skulle ta mig till Agnes i djursholm där det verkar som om VRG tjejerna ska ha kräftskiva. Just nu känner jag mig faktiskt ganska otaggad på det, att åka en lååång bit i detta hemska regnblaja, för att vara där ngn timme och sen åka hem. Jag får helt eneklt se hur jag känner efter min jobbdag =)

På måndag sen börjar skolan, känns faktiskt lite pirrigt och kul... hihi... fråga mig sen igen om fyra veckor eller ngt hur jag känner då (vart är sommarloooovet??). Hur som tänker jag just nu leva med känslan att det känns helt okej... Sista året för fasiken, det kommer att gå fort!!



Jag saknar min Emil!!


Dag 5

Gårdagen: Blev lite fel sammansatta måltider och en del extra snacks.. Idag är det en ny dag och vi tar nya tag!!

Today:

Frukost: 2,5 dl lättfil med några frysta hallon, 1/2 msk krossade linfrön, lite flagad mandel & kanel. Till det i knäckemacka med 1 skivat ägg.

Mellis: 1 Xtra shake

Lunch: 1100 g skivad skinka med blandade grönsaker

Mellis: 1 Xtrashake

Middag: Köttfärsbiffar, gjord på mager nötfärs + kryddor, serveras med kokt broccoli och stekt svamp.

Kvällsmål: En skopa glass

Dag 4

Gårdagen: Gick bra med matplaneringen. Eftersom jag var på "resande fot" vid lunchtid fick det bli lite sporadiskt sådär... men jag försökte tänka mig dem tre "knytnävarna". På kvällen tog dock mitt mensbegär över, så då blev det två bitar mörk choklad. Visst, dem hade jag kunnat vara utan.. samtidigt som jag får se det som ett gott tecken att nöja sig med två =P

Idag

Frukost: Yes, det blev havregrynsgröt med hallon & mjölk + ett kokt ägg idag oxå ;)

Mellis: 1 st Xtrashake

Träning: 30 min spinning och 30 min core bosu.

Lunch: Kycklingfilé med kesellasås, coctailtomater och morötter... Avslutade lunchen med 1/4 bulle.. (oops)

Mellis:
1 st Xtrashake

Middag: Åt hemma hos Lolle idag, och när man äter borta får man anpassa sig. Blev ett kycklingspett men liiiiite potatisgratäng. Till det en skiva grovt bröd med smör och ost. Bakläxa för den måltiden!!

Kvällen: Hade lite fredagsmys... åt några djungelvrååål (Yes, jag är en lakrisnarkoman) och smakade en näve popcorn.


vardagen närmar sig...

Mumsa frukost och ha det bra... *ler*

Det är precis vad jag har gjort. Såg att mysen e hundvakt och jag är kaffesugen... kanske ska springa över till min kaffekompis och överraska henne?? JIPPIE!! Idag hade jag tänkt att gå på lunch spinning & core på gymmet. Kan ju vara nice.. O sen planerar jag att åka över till Lolles jobb på hunddagiset i Danderyd, så kan vi åka hem tillsammans och spendera kvällen ihop - mysigt värre!!


PS. Igårkväll åkte vi tre raggarbil med Lolles papi... hihi... de va sköj!!

Biiil åkning

I täby centrum invarderade jag H&M totalt. Jag har köpt fyra par nya tränings/mjukisbyxor, en tjocktröja, en sport-BH, en träningstopp, ett par mjukis shorts och till sist lite underkläder. Me love rabattkuponger... *leer* Lägger väl kanske ut en bild på det nyinköpta imorgon...

När jag väl var i Täby fick jag ett sms från Jocke: "du har inte lust att vara bilsällskap ut till Ingarö??". Why not lixom?? Hade ju inget bättre för mig... Så jag har suttit i en bil i drygt två timmar, fast jag fick faktiskt lite sol nere på bryggan vid vattnet också =P Bussjäklarna krånglade när jag skulle hem från Mörby c, så det tog en evighet... Efter middagen mötte jag upp Mysen och vi traskade tillsammans över till lilla Lolle där vi drack te och pratade en massa skit.. Älskar sånna här kvällar!! *weeiii* Skulle egentligen vilja göra ett riktigt riktigt lolle-skrik.. ;)

Dag 3

Hur fungerade gårdagen? Förmiddagen, lunch och mellis var bra.... men igår hade jag ingen inspiration att komma på ngn middagsmat så jag tog en xtra shake istället för middagen. Senare på kvällen pratade jag med min hälsokunsult som ajabajade mig... Om jag byter ut en måltid mot en shake får jag totalt sett i mig för lite kcal... Så det har jag lärt mig till övriga dagar... samtidigt är det bättre än inget alls.. I övrigt kände jag mig pigg & glad.

Today:

Morgonpromenad: 30 min

Frukost: Havregrynsgröt, på 0,75 dl gryn, några frysta hallon, en skvätt lättmjölk. 1 kokt ägg, kaffe med mjölk.

Lunch: Kycklingspett, coctailtomater, morötter... fick bli lite sporadiskt eftersom jag var på "resande" fot.

Mellis: 1 st chokladshake

Middag: Kycklingfilé med coctailtomater, 1/4 avokado, kokt broccoli och majskolv... En riktigt riktigt smarrig måltid, tyckte både mammsen och jag =)

Kvällsmål: Jag får se =P (Antingen en shake eller lite kesella)

Morgonpromenix!

God morgon alla... Idag ställde jag klockan på åtta. Till en början när alarmet ringde trodde jag det var ett skämt och drog kudden över huvudet. Sen bestämde jag mig, drack mitt glas vatten som stod brevid sängkanten, klädde på mig och gick sedan ut i solskenet. Idag knatade jag den "lilla rundan" som jag kallar den. Tog 30 minuter. Har nu precis duschat och sitter och mumsar i mig lite frukost och dricker kaffe. Alldeles strax tänkte jag ta mig iväg till Täby C och kolla på lite nya träningskläder. Ni vill inte veta att jag lyckades klippa hål i mina senaste inköpta träningsbyxor igår när jag skulle klippa bort tvättlappen.. *haha*. Okej, ni får skratta åt mig =P




Jogga Jogga

Innan jag började jobbet idag tog Maria och jag oss ner till gymmet för att träna lite. Jag joggade på bandet, och som jag skrev sist börjar jag komma igång med det ganska bra nu. För att inte gå ut för hårt med löpningen nu i början har jag sattit som distansmål 3 km, som jag sedan försöker förbättra tiden på. Idag sprang jag i en hastighet på 8km/h. Ingen turbo fart, I know... Men det går sakta med säkert frammåt och det känns jäkligt nice.




Fy faan vad jag e bra!!

Yes.. jag måste få ge mig själv beröm. Inte lite heller, utan massor!!! Jag fick något konstigt ryck efter frukosten idag att jag skulle gå över till Mysen och ta med mig ett av de två arbetena jag har kvar i Historia A kursen som jag tentar av. Typ fyra timmar senare är hela det arbetet färdigt, och då har jag dessutom haft en lunchpaus. E så stolt över mig själv.. Och egentligen var det inte så speciellt jobbigt heller. Nej, istället har jag skjutit på det i typ ett halvår för att jag inte har orkat ta tag i det, och samtidigt mått dåligt och haft dåligt samvete över det. Så imorse läste jag på mysens blogg att hon satt och pluggade och då tog jag mig i kragen och gick över till henne. 

Vilken underbar känsla! 


Fan vad snygg du är gumman! Love you!! / Maria

Dag 2

Blev gårdagen som jag tänkt mig?? Yes, det fungerade bra. "Råkade" äta typ 4 st små lakritspastiller (sånna i en tablettask). Det var gott.. *ler* Drack alldeles för lite vatten igår, så det blir mer av det idag. Annars tycker jag att maten jag åt var riktigt god, speciellt biffgrejen till middag!

Idag:

Frukost:
Havregrynsgröt på 0,75 dl havregryn serveras med en skvätt lättmjölk och 1 litet hackat äpple. Till det kaffe =)

Lunch: Grönsakswook med ägg och kalkonfilé.



Mellis: Kesella 125g, 1 nektarin, lite flagad mandel.



Middag: 1 choklad shake

Kvällsmål: 1 choklad shake

Projektarbete here I come

Kom precis hem ifrån Mysen där jag har varit en liten stund och druckit kaffe. Vi har planerat inför projektarbetet som vi ska göra nu sista året i gymnasiet.. Det känns iaf som att vi kommit en bit i spånandets djungel... hehe... Vi har även pratat lite allmänt om det här med att börja skolan och jag känner mig faktiskt lite taggad inför det, kul att man tillsammans med andra kan vända negativa saker till något positivt!! Nu bär det av till gymmet där jag ska förgylla min kväll med lite jobb - var länge sen sist så det känns faktiskt riktigt kul =)


Dag 1

Dagens (planerade) mat:

Frukost: 1 st vaniljshake. (Hm... ni vill inte veta vad jag lyckades göra med den första... om inte stänka ut den i heeela köket. Så där gick en sån till spillo *ler*)

Lunch: Skinka 150g, med sparris, avocado och sallad (En knytnäve grova grönsaker och en knytnäve vattenrika grönsaker)



Mellis: En Xtravaganza bar (mintchoklad), kaffe med mjölk

Middag: Exotisk biffcurry = lövbiff som man steker i currykrydda, i med krossade tomater, en vitlök, 1/2 buljongtärning, salt & peppar. Servera tillsammans med lättkokt broccoli, vitkål och majs. MUMMA!! 
TIPS: För dem som behöver få i sig lite mer kalorier - tillsätt bara kokt pasta eller råsis. =)





Kvällsmål: 1 st chokladshake

MÅL

Javisst, man behöver mål här i livet. Jag har påbörjat mitt nya, att gå ner ca sex-åtta kilo i vikt (främst fettmassa). Som jag skrev förut fick jag något ryck för några veckor sedan att hoppa på Xtra Vaganza helfart (Xtra Vaganza är ett koncept som finns på gymmet där jag jobbar, läs mer om det på hemsidan: www.xtravaganza.se) och jag mådde som sagt inte så bra. Sen kom mina två veckor semester och nu är det nya tag som gäller. Sist jag vägde mig på specialvågen var den 9 Augusti och det är dessa siffror jag kommer att utgå ifrån när jag utvärderar mina resultat.

Startsiffror:

Längd: 163 cm
Vikt: 70,6 kg
BMI: 26,6
Fett %: 31,6%
Fett massa: 22,3 kg
Fettfri massa: 48,3 kg

Min väg mot målet kommer att ske genom att följa Xtra Vaganzas halvfartsprogram, allt för att jag ska må så bra som möjligt under tiden, inte behöva uppoffra för mkt vad gäller den sociala biten och så att jag har ork och kraft att träna under tiden.

I och med detta kommer min blogg att från och med nu ta en liten annan vändning och inrikta sig lite mer på kost, träning och mina resultat. Men jag ska självklart inte glömma att skriva om min vardag och vad som i övrigt händer i mitt liv =)




Att hitta lyckan...

Jag har tänkt på det själv, att vardagen snart är tillbaka och att det känns lite grått och trist. Alldeles nyss satt jag däremot i soffan en liten stund och läste igenom min nya ToppHälsa (nr 9). Egentligen brukar jag inte orka läsa dem långa artiklarna i slutet som handlar om psykologi, men idag tog jag mig tid till att göra det. Och jag blev glatt överraskad och faktiskt tom lite inspirerad. Visst har ni kanske lagt märke till att då man sitter i skolan räknar man gärna ner timmarna fram till den sista lektionen på fredagen då man sen äntligeeen får gå hem. Många vuxna (och även jag... - räknas kanske som vuxen?? =P) planerar och drömmer sig bort till semestern och resan som ska bryta hela vardagsmönstret... Artiklen jag läste frågar sig helt enkelt "Hur blir man lycklig i vardagen"?

I tidningen svarar en psykolog vid namn Titti att det faktiskt är mycket enklare än vad man tror. Har du sovit gott i natt? Har du ätit bra? Har du haft skönt sex? Bra - då är förutsättningarna för att du ska kunna känna lycka betydligt större. Lyckan sitter nämnligen i din kropp, inte i din karriär eller utbildning, miljonerna på banken, de långa resorna, den nya garderoben, huset vid havet eller ens i det där bröllopet med drömmannen. Hon avslutar med att säga: "Mår inte din kropp bra mår inte heller du bra".

Och hon har ju faktiskt rätt... Den första förutsättningen för lycka är just att ta hand om sin kropp och leva hälsosamt. Om man alltså ser till att inte brista i sömn, motion eller kost är sannolikheten oändligt mycket större för att man ska kunna känna lycka och glädje.

Titti tillägger också att man måste börja leta efter sina drömmar genom att fråga sig själv: Vad tycker jag är roligt? Vad är jag bra på? - Se till att lägga din tid och energi på detta. Det här påminde mig om ett inlägg jag gjorde här i bloggen för länge sen då jag skulle skriva min "tycker om lista" över aktiviteter / saker som jag tycker om att göra och som jag vill att mitt liv ska bestå mer av... Den får väl helt enkelt komma typ nu då:

Lista över trevliga sysslesättningar:

Ta ett långt varmt bad
Ta en joggingtur
Tänka på hur det ska bli när jag slutar skolan
Baka en kaka
Planera en dag med roliga aktiviteter
Ta en promenad
Planera en picnic
Tända ljus och njuta av stillheten
Göra manikyr/pedikyr
Göra hemmagjort godis
Ordna en myskväll hemma med film och chips
Göra en läxa i förväg
Prata i telefon
Titta i fotoalbum
Titta i resekataloger och hitta min favoritplats
Sortera kläderna i färgordning
Göra en födelsedags/julklappslista
Göra en lista på namn som jag vill att mina barn ska ha

Det var ett urval - jag får ge mig innan det här inlägget blir alldeles för långt =)



Söndag

Igår hade jag en riktigt bra dag. Efter fukosten tog jag mig som sagt ner till gymmet för en joggingtur. Efter det kom syster och plockade upp mig med bilen, vi åkte iväg på en husvisning tillsammans med hennes sambo Linus och lilla Emilia. Haha... Linus ångrade sig allt efteråt att han låtit oss följa med, han skulle lungt kunna tänkt sig att flytta till det huset men jag och Veronica gick och klankade ner på allt.. hihi... Jag vill ju inte att min syster ska flytta så långt ifrån mig att jag aldrig kommer att kunna spontan- hälsa-på hos henne =P

Efter det blev det middag med family plus Lotta och Fredrik. Det var mys, vi åt laxfilé med tagiatelle och en kall sås till. Till efterrätt gjorde jag snabbt iordning en hallon- &-blåbärssmulpaj av blåbären som min mamma varit ute och plockat under dagen. Den blev mumma *ler*.

Har precis varit och hälsat på nere på gymmet en snabbis. Känns så konstigt att inte ha jobbat på så länge, men imorgon drar det igång igen. Prick en vecka kvar nu tills skolan och vardagen drar igång också - Det är dagarna som går som är livet, ta vara på dem!



Emilia lika söt som alltid




Beslutsamma systrarna!!

Kräftskiva/20år

För en timme sen drog jag iväg och sprang en runda på löpbandet på gymmet. Jag har faktiskt kommit igång med joggningen ganska ordentligt nu vilket känns skönt :) Igår fyllde Viktor 20 år vilket självklart skulle firas. Hyrd lokal, kräftor och massa människor slutade helt enkelt i en mycket lyckad och trevlig kväll.. Jag var väldigt trött och begav mig hemåt vid halv elva tiden, men då hade jag hunnit med att äta, prata, vara social, att dansa och mycket mer!! Stort Grattis till dig Viktor - och här kommer lite härliga bilder =P




 



 

 



Hotel+SPA

Bilder från när mamma och jag bodde på Selma Spa sthlm... och när dagen efter avslutadses med en enorm shoppingrunda.. hehe.. ;)













Jag vill varmt rekomendera att besöka detta underbara SPA mitt i stockholm city.. Jag hittade ett specialerbjudande på internet med övernattning, behandlingar, mat, tillträde till SPA med uteterass och utsikt över stockholm city för ungefär 1500:- per person. Besök gärna hemsidan: www.selmacityspa.se



hej då!!

Nu bär det av en natt... Jag ska åka till en kompis landställe och bara vara i ett dygn. Ska bli så jäkla skönt =) Sola (om vädret håller i sig), inte bada i havet, men bada vedtunna. Äta gott och kanske spela kortspel... Tar med mig en ny tidning och min nya Marian Keyes bok som jag har köpt på engelska.. ;) Nu ska jag njutaaaa



Ett steg till

Idag har jag ialla fall klivit upp ur sängen, till skillnad från igår. Jag har duschat, gått till centrum och köpt sushi. Jag har till och med tagit mig förbi Mysen en liten stund, vi ska fika lite senare i em...
Just nu längar jag bara bort.. e trött på att vara hemma, e trött på att träna..Jag orkar inte plocka i diskmaskinen, orkar inte bädda sängen, orkar inte ens röra kläderna som ligger över hela golvet.. Jag vill bara sova sova sova. Behöver nog få ladda om och skaffa mig lite ny energi. Mycket handlar nog om att jag vet att skolan snart drar igång. Att rutinerna och vardagen ska börja ta fart.. Hade önskat att jag vore klar med mina studier. Men dem är inte färdiga och jag kan inte annat än ta mig igenom det här året också. Det får gå.. Det hela handlar om inställning, för Kan, det gör jag... duktig i skolan har jag alltid varit.. men det är inget som jag längre måste bevisa för mig själv, vilket gör att motivationen tryter i backen.. Jag vet att jag tycker om mig själv och att jag är bra utan toppbetyg. För vems skull ska jag då göra det här??

ORKA


Pizza express

Hahaha.... onlinepizza.se är den absolut bästa uppfinningen som någonsin funnits... hihi!! Snabbt, smidigt och man kan betala med kort - me love <3

Semester

Frida har haft semester sen i måndags

Jag har riktigt njutit av den här veckan...
Jag har varit på Grönalund.
Jag har varit på SPA och bott på hotel inne i stan.
Jag har fått hotstone-massage.
Jag har solat.
Jag har myst med mina fejjer.
Jag har träffat och umngåtts med min moster som fyllde år i måndags.

Sen sist jag skrev har jag hoppat på xtra vaganza helfart. Jag mådde piss under tre dagar och gav upp på den fjärde (låg bara i soffan och stirrade rakt ut). Då fick det bli halvfart. Jag lyckades gå ner två kilo på nästan en vecka. Men sen kom min semestervecka och jag har inte orkat bry mig. Jag har ätit precis som det har fallit mig in under den här veckan. Och vet ni vad - jag har riktigt NJUTIT av det.. Mig själv kan jag ta hand om när skolan börjar... eller redan efter helgen, helt beroende på hur jag känner och vill...

Idag är det utbildningsstart för Funky Kidz.. det ska faktiskt bli lite sköjj och känns spännande!!

Mer kommer hurrni... Det räckte med att säga att jag tänkte sluta med bloggen innan jag kände kli i fingrarna =)



Make my own decisions...

People can take everything away from you
But they can never take away your truth
But the question is..
Can you handle mine?
-------
Everybody's talkin' all this stuff about me
Why don't they just let me live?
I don't need permission
Make my own decisions
That's my perogative
That's my perogative

It's my perogative
Its the way that I wanna live
It's my prerogative
You can't tell me what to do
--------
Ego trips is not my thing
Fuck all these strange relationships
It really gets me down
See nothing wrong with spreading myself around

Everybody's talkin' all this stuff about me
Why don't they just let me live?
I don't need permission
Make my own decisions
That's my perogative
That's my perogative
--------
Why can't I live my life?
Without all of the things that people say

RSS 2.0