Biffar

klockan är kvart över tio, och gissa vad jag gör?? Steker biffar av köttfärsen som blev kvar från middagen... Hm, ja så går det då man inte tar hand om all mat på en gång *ler*. Lagade en suuuper god rätt på pasta och köttfärs med matgrädde, chiliketcup och vitlök *mums*

Har haft tjejerna över här en stund idag, vi har bara tagit det lungt. Fast.... våra diskussioner har ju en tendens att inte vara lugna så speciellt länge *hihi* U know what I mean!!  ;-)

Ska ta en liten sväng till täby imorgon med min syster och bebis, får se hur mycket jag orkar med. Men det ska bli skönt att få göra någonting nu äntligen efter en veckas sängliggande...


"En spegel visar en männsikas ansikte, hennes vänner visar vem hon verkligen är"


Ansiktsbehandling

Imorse gick jag upp ganska tidigt, hade en tid inbokad hos min hudterapeut Ingegerd. Har legat där i typ tre timmar och blivit ompysslad, druckit kaffe och läst tidningar. Man mår så bra när man ägnar tid åt sig själv!!

Är hemma nu, fortfarande väldigt trött och öm i magen. Ska vila en stund och sen kanske ta upp en bra bok och läsa lite, får se hur mycket jag orkar med idag helt enkelt. Jag tänker försöka att bara ta dem här dagarna som dem kommer, utan några måsten.

Se till att ni också ägnar lite tid åt er själva!! ;-)


Inlagd på sjukhus

Idag fick jag komma hem. Äventyret började i söndags, som ni kan se i mitt tidigare inlägg mådde jag inte speciellt bra i söndags eftermiddag, trodde helt enkelt att jag drabbats av influensan eller ngt. Men nej då, på natten vaknade jag vid halv tre, kände att jag hade gryyymt ont i magen, gick till toaletten och försökte stoppa fingrarna i halsen, men ingen reflex svarade på det jag ville. Försiktigt kröp jag tillbaka från badrumet till sängen där jag ropade på mamma. Päronen for upp, kollade efter hur jag mådde. Vi avvaktade ett tag, tillslut utbrister jag gråtande "jag orkar inte mer, ta mig härifrån"....


Akuten på Danderyds sjukhus blev nästa. Där skrevs jag in, blev omhändertagen, det togs blodtryck, tempen och sen blev jag stucken av diverse nålar för att ta prov efter prov. In kommer en doktor som klämmer på magen och beslutar att skicka upp mig till röntgen avdelningen. Innan jag åkte upp till röntgenavdelningen i min rullsäng tog mamma "farväl" av mig och åkte till jobbet för att få några minuters sömn innan hennes jobbdag.

På röntgen tog VÄÄÄÄÄRLDENS snyggaste (såklart!!) läkare hand om mig. Körde ultraljudsmaskinen över min mage i typ 20 minuter och försökte febrilt leta efter blindtarmen som han inte hittade någonstans. Han försvann ett par minuter och kom tillbaka med sin chef som också klämde och körde ultraljud på min mage. De kom helt enkelt fram till att min tjocktarm ligger för min blindtarm och därför kan dem inte säga att det inte är den som spökar och är källan till min onda mage.

Tillbaka till akuten där jag sedan blir skickad till akut-gyn. Kul!! Världens sötaste danska läkare gjorde en rutinmässig gyn undersökning av en sliten Frida som har legat på akuten i 12 timmar, som ser ut som ett as och dessutom har mens... *hahaha* skratta åt mig om ni vill, jag gjorde inte det i den stunden.. Men nu i efterhand kan jag garva åt det *tihi*. Men nej då, han hittade inte heller någonting konstigt, allt normalt!!

Tebax till akuten, där jag vid det här laget har så ont att jag håller på att spricka. Läkaren säger: "då kan du få lite smärtstillande, voltaren". En suck av lättnad går genom mig, snart slipper jag smärtan... Så kommer en sjuksköterska in med voltaren till mig, men VÄNTA!! Någonting är fel, hon har en spruta i handen och börjar göra den redo åt mig. Jag stirrar på den med mina största ögon och frågar: "vad är det där?" "Smärtstillande, en spruta som man sätter i den stora rumpmuskeln vid höften". Jag stirrar på den med ÄNNU större ögon denna gång. Med ens hon sätter in sprutan i muskeln ångrar jag mig. *fuck*.... skulle hellre stått ut med magont istället för den där hemska sprutan. (jag har än idag fortfarande ont i muskeln, känns som träningsvärk).

Sen blev jag helt enkelt inlagd på avdelning 61. Sov där i två nätter (tre med den på akuten), har inte ätit mer än en kvällsmacka vardera på måndag och tisdags kvällen. I övrigt har jag varit tvungen att fasta och ha dropp. Igår fick jag även morfin mot smärtan... ;) *ler*. Mamma och Lottis kom förbi på lunchen igår och hälsade på lilla mig i min sjukhusdräkt. Efter morgonblodproverna imorse visade äntligen mina infektionsvärden att dem var på väg ner, vilket resulterade i att jag fick åka hem!!! =) *överlycklig* Har idag tagit det lungt, haft vänner på besök och syster kom förbi med kort och världens fiinaste blommor <3
Det här var andra gången jag fick åka in akut på tre månader... vill inte se det som en vana!!

     
Blåmärke efter blodproverna, mitt sjukhusband och pluppar efter misslyckade blodprovsförsök och min onda stackars arm som är överlappad =)

Dagens:


"En vän frågar hur du mår och väntar på svaret"

Sjuk?

Inte så undra på att jag var så trött förut idag, jag har legat i min säng från klockan fyra och mått illa... :S Hoppas verkligen inte att jag ska åka på influensan eller något sånt... har känt mig trött, febrig och haft ont i huvudet och hela magen... =(
Bara att försöka repa sig!!

Bokade av ett möte som jag ska ha imorgon, så jag har ingenting inbokat. Vill ju såklart träna och träffa mina älsklingar <3 och kanske försöka börja med någon skoluppgift... men jag får helt enkelt se hur jag mår imorgon!! 

Hela veckan har gått utan att jag tänkt på Pär. Det ar inte berört mig det minsta, framförallt inte efter samtalet som vi hade förra söndagen. För det kändes som ett avslut för mig, ett bevis på att han inte ville träffa mig. Och sen så i fredags bestämde jag mig för att stänga av min mobiltelefon på natten. En fråga Frida: När stängde du senast av din telefon under natten? var det kanske fem år sedan?

När telefonen sattes på morgonen efter hade jag fått ett sms från pär vid halv tolv och ett missat samtal strax efter 2 där han pratade in på mitt mobilsvar. Skulle kunnat äta upp min telefon i den stunden, fick vakna till hans röst?! och så gick det med det... nu har han på något sätt fått mig att hoppas igen. Konstigt, jag vet, men nu hoppas jag bara på att han ska höra av sig igen och börja fråga hur jag mår och prata spontant på vardagarna... AHHH jag som fan höll på att komma över allting... I'm still so fucking in love!!

"Äkta vänskap är när två personer kan njuta av varandras sällskap utan att säga någonting"

90 min spinning

Imorse klev jag upp vid åttatiden och åt en rejäl frukost - sedan var det dags för spinning!! Idag var det ett special pass på 90 minuter som var helt jävla underbart!! Trodde inte jag skulle orka hela utan få typ värsta blodsockerfallet... men nej då =) jag susade fram där på min cykel och mådde så bra så. Efteråt flödade endorfinerna!! Tog en lång dusch och bastu på gymet och åt sedan lunch där. Jag lyckades lura med mig papps på passet också.

Har nu legat i soffan och myst sedan dess. Maria kom förbi en liten stund, men hon skulle och jobba så Tony och jag satte på en film. Vi har nu alltså precis kollat färdigt på "låt den rätte komma in" och jaaa.... jag vet inte riktigt vad jag ska säga?! En konstig film helt enkelt, inte ens bra men annorlunda... haha...

Tycker egentligen jag borde ha all energi i världen nu efter att jag tränat, för jag brukar ju bli så pigg, men istället är jag så trött så jag skulle kunna lägga mig för natten redan nu (eller kanske inte riktigt). Ska försöka organisera upp mina pluggsaker så jag vet vad jag ska göra vilken dag den här veckan. Hade tänkt mig att fokus skulle ligga på vila, vänner, träning och arbeten under lovet. Det är helt enkelt mitt önskemål, men tusen grejer till ska pressas in i schemat; jobb, möten, läkarbesök etc. Får se hur "utvilad" jag egentligen är när den här veckan e slut.. =P

Kram så länge!

Sportlovet börjar

Det var några dagar sen jag skrev nu... har haft en massa jobb de senaste dagarna och mycket i skolan vilket har resulterat i en dödstrött Frida som bara har velat gråta typ hela veckan. Har verkligen haft en piss-vecka. Vad jobbigt det är, att ha flera sådanna där dagar då allt känns tungt.

Idag var jag ute och promenerade i säkret två timmar med mamma. Jag tog mig i kragen här om dagen och tog ett ordentligt snack med henne. Jag förklarade hur jag mår, varför jag mår dåligt, vad jag vill att dem ska göra för att hjälpa mig. Och hon förstod!!! jag som annars hatar att prata med henne om saker just för att det känns som att hon aldrig förstår och kan sätta sig in i vad jag menar ich hur jag tänker. =)

Såg till att ta en lugn kväll igår, kände att jag verkligen behövde ta hand om mig själv. Lagde god middag åt familjen som stod på bordet då dem kom hem från träningen. Sen tittade vi på Walk the line, en riktigt bra film! Har i veckan också träffat min nya läkare, världens goaste människa, han verkar jätte bra! och snygg e han dessutom ;) haha!!

Har varit inne på SCÄ tre gånger den här veckan. Två gånger träffade jag en kvinnan som håller i det där forskningsprojektet som jag ska få delta i, det blir en behandling som kommer att pågå i typ 8 månader - snacka om att man äntligen blir tagen på allvar!

Så nu e det bara att blicka framåt mot en veckas lov, fast så jävla mycket lov kommer det ju inte direkt bli för min del. Har typ sex skolgrejer som ska göras, dels för att jag ligger lite efter med några saker. Och så har jag körlektion, ska in till SCÄ, ska till tandläkaren och en massa andra saker att passa in... *puh*. Jobbhelg nästa vecka... och brorsan fyller 20! vi ska ut på lördagen =) Tur att jag var först och hann boka in 16-20 tiden i repan... =P 

Det blir en lugn kväll idag med för jag ska upp tidigt imorgon och gå på ett tok-spinning pass *hihi* "halvan" heter det, ett pass på 90 minuter där det bjuds på bananer ^^ ska se till att kolhydratladda ikväll så jag inte dör imorgon. Har förresten satsat hårt på träningen den här veckan !! *jeeey* Jag e så bra!!

"Riktiga vänner låtsas inte om dina misslyckanden och tolererar dina framgångar"

morgon spinning =)

Stress, stress och åter stress, det var vad gårdagen bestod av på jobbet. En massa avtal skrevs, badgäster, skåp som krånglade etc. *puh* Det var riktigt skönt att åka hem till nio för att slå sig ner framför TVn med och titta på CSI. Imorse ringde klockan 05.55. Upp och hoppa med tuppen! Jag tog mig ner till gymet och körde morgonspinning 45 min med Åsa. Efter varje morgonspinningpass påminns jag om hur underbart jävla skönt det är. Ska verkligen försöka få in det som en rutin.  =)

Åkte sedan vidare in till stan på min sedvanliga gruppträff. Det var trevligt idag, vi tjejer börjar komma varandra närmare och kan prata mer öppet om saker. Och det är SÅ nyttigt för mig att vara där. Två av dem är riktigt, riktigt inne i sin sjukdom och för mig blir det en rejäl genomgång och analys av mig själv, min sjukdoms period och hela mitt tidigare destruktiva beteende. Idag pratade vi mkt om "förbjuden mat", vidmakthållande ätstört beteende och att för lite kolhydrater gör att kroppen (och framförallt hjärnan) inte blir tillfredsställt. Rätt mängd kolhydrater leder automatiskt till minskat sötsug eftersom behovet då blir tillfreds. Jag hade en "läxa", uppgift som jag skulle genomföra från förra gången, som jag inte har lyckats med. Usch, det är sjukt hur mycket man låter ens tankar styra.

Träffade Mysen en liten stund i centrum innan jag hamnade i barnpassningen på jobbet., där jag befinner mig just nu. Det körde ihop sig lite idag men beroende på hur mkt barn det är ska jag gå ut till repan vid fem eller sex tiden. Jobbar till nio, sen sova... =P

"Förlåt alltid dina fiender - det finns inget som plågar dem så mycket"

Måndag

har vi påbörjat en ny vecka igen, tiden går så extremt fort.... Idag har jag varit inne i stan och träffat en Barbro som håller i ett forskningsprojekt som jag ska vara med i. Hon var jätte trevlig och jag känner mig entusiastisk inför det =) Sitter nu på jobbet och har precis fyllt på mat i magen efter träningen. Idag lade jag på lite vikter, men jag är fortfarande inne i min medel-period, (nästa vecka är den sista, sen går vi på den tunga perioden) vilket innebär ett uppvärmningssett, följt av två arbetssett med 10 reps i varje. Gud vad det är kul då man känner att man kan öka vikterna ett snäpp *ler*. Klarade till och med att göra tyngre Chins idag *Stolt*.

Börjar jobbet om fyrtio minuter, lite dålig tajming idag. Vet inte exakt vad jag ska göra fram tills dess så jag passar på att skriva lite här. Förut idag tänkte jag på hur extremt mycket jag längtar efter att få bli instruktör, det e lixom min grej. Jag känner det ända in i fingertopparna. En vacker dag så.... =)

Tänker fortfarande på Pär, men inte lika mkt som i förra veckan. Åh... det här med kärlek. På ett sätt visste jag väl från början att jag skulle bli "sårad" eftersom jag till och med skrev det här i bloggen. Inte ett bra tecken - men ändå så ser man det inte då man är mitt uppe i det? otroligt vad våra små hjärnor kan välja att se och inte se.

Hm... bara 35 min kvar. Ska nog sätta mig med en kopp kaffe eller något och njuta av att inte ha något att göra en liten stund, eller så blir det väl som vanligt; att jag iaf. går ut i repan och börjar arbeta före min utsatta tid. *hihi*

<3-dagen och simhallsdagen

Igår var det ju alla hjärtans dag!! En dag där kärleken flödar. Min kärlek fick flöda till mina kompisar igår, istället för till någon löjlig pöjk. ;)

Vaknade som sagt upp vid nio-tiden efter en riiiiktig partynatt. Mådde oförskämt bra, tog upp en tidning och började bläddra i den... Sen gjorde sig gårdagen påmind (eller Lolle berättade om gårdagen för mig) =P. Jag var grinig mot mina föräldrar hela morgonen för att jag inte fick någon alla hjärtans dag present. Hade hoppats på en, jag har ju fått det alla andra år. Men i år ansåg väl mamma att jag e vuxen. *snyft* Jag som faktiskt hade behövt en present just igår eftersom jag e inne i en liten depp period. (och ni som känner mig vet att fridas depp-perioder typ betyder att jag har lika mycket energi som en vanlig människa har i vanliga fall) hehe.... Mamms, papps och jag tog en tur upp till syrran (Veronica), Linus och min älsakde Emilia. Snart e busungen ett år, tiden går så jukt fort och den där ungen e så galet söööt.

På kvällen gick vi ut, sju tjejer, och käkade "Indenpendent woman" middag på Våning. Det var fett gott! Drog sedan vidare till Mich där det dracks vin. Jag och Maria gav oss av först, till MG. En stund därefter kom dem andra. Det var väl trevligt, men fkatiskt inte särskilt kul. Eftersom jag visste att jag skulle upp tidigt morgonen och att jag var extremt trött från fredagsnatten, gick jag hem vid halv ett. Somnade bums på kudden och vaknade vid åtta tiden då klockan ringde.

Idag har jag suttit i badet på jobbet heeela dagen. Allt har hänt som i vanliga fall inte brukar hända, bara för att jag satt där och typ inte vet hur någonting går till... Repan e lixom mitt område i vanliga fall ^^. Så, efter en jobbdag som började halv tio och slutade klockan fem gick jag hem. Här var HUSET FULLT. Syskon med respektive, bebis, farmor & farfar. Vi åt middag ihop och sen röstade vi alla "barn" *haha* om att vi ville ha marrängswich, så mamms tog bilen ner för att köpa chokladsås och marränger. Hihi, det var fett gott-ish!

Har legat i badet i en timme, duschat, peelat kroppen, filat fötterna och gjort precis ALLT sånt som man behöver för att må sådär äckligt bra. Väntar in Beck som börjar om fem minuter. Så jag avslutar med det vanliga:

"stanna är det mest underbara ord en vän kan säga"

Gårdagen

Ojojoj.... Jag minns att Frida sa till sin kompis Louise: "hm... jag känner att jag vill bli sådär äckligt full som jag aldrig blir, och ringa alla jag känner på mobilen och skicka konstiga sms". Sagt och gjort!

Vilken kväll! Efter jobbet gick jag över till Micke som fyllde 18, hemma där bjöds det på mat och lite vin. Sen tog jag mig hemåt och låg och lyssnade på musik på hög volym i bara mjukisar och BH. Där väcktes idén om att dricka lite sprit. Lollshen kom över, vi piffade upp oss lite... Jag med min fin, fina svarta klänning från Gran Canaria. Sen gick vi till Våningen där jag tog befälet och beställde in en varsin piggelin och lakritsshots till lolle och mig =) *mums* Jag som älskarrrr lakrits!

Sen hände det lite tokiga grejer, jag träffade en av mina barndomskärlekar och han drog upp massa minnen, bla ett då vi hade legat på Åbyäng och typ tittat på stjärnorna (och kanske hånglade lite). Han påminde att Hanna och Danne hade varit med. Precis då han nämner Hannas namn tar Wiman tag i mig och ba: "e inte det där Hanna" -- jo visst var deet de!!! Hon kom in genom dörren.... Lite senare sitter Wiman och jag o pratar om att han typ läser min blogg och frågar lite om Pär. Då rycker Lolle tag i mig och väser: "Frida!!! jag tror Pär e här". Ofta det händer TVÅ GÅNGER PÅ EN KVÄLL!!!

Det var väl här allting spårade. Jag satt kvar på min stol, gick och beställde i baren, gick tillbaka till min stol. Sen får vi ögonkontakt, han kommer fram till mig och kramar om mig (VAD jag har längtat!!) och säger i mitt öra: "du vet att jag tycker om dig jätte mycket". Sen skulle visst han och hans polare in till stan på en gång...^^

Så Frida fortsätter dricka, drink efter drink. Våning blir till MG där jag visst träffade och pratade med massa människor som jag inte kommer ihåg. Och så händer det: När jag ska gå hem mår jag så illa så jag tror jag ska dööö. Jag stormar och ställer och trycker mig in på killarnas toalett och spyr. (FRida spyr på fyllan - never happend before). Stort tack till Wiman som tog hans om mig och ledde mig hem!

Imorse vaknade jag till vid niotiden, kände mig pigg och fräsch som en lärka (nåja, nästan). Jag tog upp min nya tidning och började bläddra i den, sen ringer Lolle och drar hela kvällen för mig. Jag hade visst spytt massa redan då vi kom till MG. Jag hade pratat med min syster, som jag inte ens kommer ihåg att jag träffade. Jag hade väst åt Lolle när hon erbjöd mig vatten istället för Cider. Jag skickade sms till Pärs kompis Jimmy och skrev att "fan Jimmy. såg till pär att ringa". Vaddå SÅG till?? *haha* Och så hade jag pratat med en person om en person som kanske inte var så lämpligt.

Och så har vi ju nattens absolut bästa citat som Frida utbrister (inget som hon själv minns) när hon sitter och stirrar ut på allt folk på MG:

"Jag e fett besviken. . . . . På hela världen"
(och ni kan ju gissa vad deet egentligen står för)

ny helg

Igår kväll stängde jag gymet. Var inte hemma förrän typ 20 över tio. Usch, det e verkligen jobbigt att behöva stänga på jobbet. Vi har fått ett nytt schema med arbetstider from. v 11 och det är bara att börja vänja sig med stängningstider eftersom jag kommer att ha mellan 1-2 dagar stängning i veckan. I övrigt har jag fått ganska många jobbtider. Känns bra! Trivs så grymt bra på jobbet <3

Imorse tog jag mig ner till gymet igen, men för att träna. Tränade bröst, triceps & axlar idag, precis som förra fredagen =) Sen gick jag till skolan där vi tittade på filmen Tillsammans. Efter filmen hade jag prov och sedan traskade jag ner till gymet igen för att jobba. *Puh* det är ungefär så mitt liv ser ut just nu... Står alltså här och väntar på att klockan ska bli 19.00. Vill festa ikväll också, och dansa gärnet, ha kul med tjejerna!!

Får helt enkelt se hur kvällen utvecklar sig ... kanske ta en tripp in till stan?? eller om det var dit vi skulle imorgon?! =P

Trevlig kväll allihopa!

Dagens:

En vän är den som vet allt om en och ändå fortfarande tycker om en

Jag ska slänga mobilen i sjön

Han ringer inte. Jag ringer inte. Han ringer inte. Jag ringer inte. Han ringer inte. Jag ringer inteeee!!!

Faaan, håller på att gå upp i taket

Bilder!!

Jippie!! Nu efter träningen (som jag förresten aldrig går på igen, Body Jam var inte min grej!) fick jag äntligen energi till att ladda över bilderna från bartömningen i fredags till datorn. Här är några av dem:


       

   


   

saknad

Imorse hade jag en riktig katastrof-morgon, ni vet en sådan när man testar sjutusen olika klädesplagg, men inget som sitter bra. Ja, helt enkelt en sån där morgon då ingenting går som man vill och man känner sig ful. Hade till och med tagit fel på när jag skulle vara i skolan, vilket resulterade i en timme och fyrtio minuter  extra på morgonen då jag precis skulle kliva ut från dörren här hemifrån.

Hade bara en mini lektion idag på 30 minuter, så efter skolan åkte jag med Viktor och Mysen in till stan. Jag älskar verkligen att åka bil =) man blir så härligt trött och slö... *ler*. Vi tog en sen lunch inne i stan innan vi tog oss hem igen. Viktor släppte av mig vid kyrkan där jag skulle ha konfirmationsträff. Det var trevligt, men jag hade ont i huvudet och satt typ på en stol i ett hörn och iaktog dem andra... Kan man ha en roligare hjälpledare?? *haha*

Gick sedan hem, kokade en härlig bunt med pasta. Var verkligen inte sugen på NÅGONTING att äta idag, så jag kokade en massa goda makaroner och blandade dem med smör och salt. Kan man göra en snabbare måltid?? ;) Har krupit i min morgonrock just nu och sitter och överväger om jag ska ta mig till gymet för ett Body Jam pass, eller om jag ska stanna kvar här hemma och kika på någon film (lånade med mig tre st från Viktor) och läsa i min tidning som kom hem i brevlådan idag... har fortfarande inte bestämt mig, låter tiden utvisa hur det blir.

Eller nää, det är ingen bra idé för då blir jag kvar här hemma bara. FAsiken, jag bestämmer mig nog för att åka med päronen ner till gymet. Behöver kanske det för att bli lite piggare och på bättre humör??

Saknar killen, han som jag tänker på hela dagarna. Önskar att han skulle ringa mig och bara småprata lite. Samtidigt vet jag att ett samtal bara gör det svårare för mig och får mig att längta mer. Därför har jag bestämt att han får ringa, då är det okej. Men jag ska hålla mig ifrån telefonen.... Fasiken att det ska vara så svårt.... Vill ju egentligen inget hellre än att vara i hans närhet, även om jag vet att han gjort mig ledsen. Känns just nu bara som om att jag skiter i det, för jag saknar honom. Jag saknar dig Pär!

Vi kastar in ett citat idag oxå:

"Varje gåva från en vän är en önskan att göra dig lycklig"


life must go on

Idag har jag spenderat dagen i min gruppbehandling på SCÄ (för er som inte vet det står SCÄ för Stockholms Centrum för Ätstörningar). Jag har ju mycket förflutet där. Kanske tar jag mig en vacker dag ork att berätta om mitt liv som anorektiker och ätstörd. Det var en bra många år sen, men se, fortfarande dröjer sig dem små spökena kvar i ens tankar och minne. Som min behandlare Birgitta sa det: "du har grävt ett dike, när du går längs med den på ovansidan har du lättare att ta ett felsteg och ramla ned, än dem som endast går på plan mark". Så sant! 

Idag träffade jag helt enkelt min Lunchgrupp som det kallas. Vi samlades klockan 10 och hade en teori del med vår dietist. Vid halv tolv gick vi iväg till en restaurang vid mariatorget och åt Lunch ihop, sedan samlades vi igen och hade lite avslutande samtal, 4ggr totalt. Jag har hört alla saker som vi pratar om minst en miljon gånger. Ändå är det alltid en liten lampa som tänds när man får höra allting igen.... Man kan faktiskt inte prata för mycket om det. Och jag som faktiskt inte fick någon direkt behandling mot min anorexi då jag var sjuk... Birgitta har den här gången därför gjort klart för mig att vi ska behandla och gå igenom allting en gång för alla. Jag ska bli fri från mina tankar. Förstå att ha varit fast i sina tankar i sju år, sju jävliska år...  Idag handlar dock inte min problematik om samma sak längre, och jag såg till att ta tag i det innan det gick för långt. Känner mig så duktig som verkligen kunde se mina egna varningssignaler i början på sommaren =) 

Dagens insikt:
- Hjärnan består av 50% fett och kan ENDAST få sin energi ifrån kolhydrater. Inte undra på att kolhydratfattiga dieter gör att man får svårt att agera som en normal människa.


Förutom det här - vad händer då i Fridas liv?
jo, jag kom hem från jobbet cirka halv tio, gjorde en kopp te och mackor. Har känt mig otroligt stark idag. Gå inte att direkt beskriva den känslan, men mäktig är den. Mycket har hänt vad gällande min kärlek och mig sen sist jag skrev. Vet inte längre vad jag känner och tycker för han har gjort mig så grymt jävla besviken och sårad. För hänsyn till honom tänker jag inte gå in på detaljer, även fast jag har all rätt att skriva exakt hur jag känner eftersom det är jag som är ledsen. Kan väl dra dem generella grejerna istället:
Är det så grymt jävla svårt att höra av sig? Mitt nummer finns på varenda dator med internet som man kommer åt... nää, istället ska allting tigas ihjäl så att man ska få hinna tänka på allt mellan himmel och jord innan man får reda på hur saker faktiskt ligger till.
Är det så viktigt att ge en annan människa falska förhoppningar som man på fyllan sedan förstärker, ja till och med besannar, - följt av att rå-dissa personen de kommande dagarna? 

Näää, nu måste jag skriva om det innan jag spricker:

Du vet väl om att du har lekt otroligt mycket med mina känslor? I onsdags öppnade jag upp mig totalt för dig, berättade mina innersta tankar och känslor. Sen ringer du på fredag natt och frågar om vi kan sova ihop och att jag kan börja kalla din & min relation för att "vi e tillsammans", och sen SKITER du i att höra av dig.

Just nice eller vad tycker ni? att göra så mot en person som är så upp över öronen förälskad... Jag är faan bättre värd än så!!

Kvällens citat följer:

"Vänner är en källa till glädje.... Utan vänner blir till och med roliga saker tråkiga"


Ovisshet

Hm... jag vet faktiskt inte hur jag ska sammanfatta den här dagen... Herre gud säger jag bara!! Är det så svårt att höra av sig? slå en signal? leta upp ens nummer? Jag har ju för fan hunnit tänka 111 000 tankar under dagen som har gått... saker som förmodligen inte ens stämmer men som låter logiska för stunden. Ovisshet är fasiken det värsta som finns. I HATE IT!!

Åh, just nu pallar jag inte att föklara... men lovar att göra det senare...

Dagens:

"Bästa tiden att skaffa vänner är innan man behöver dem" 

Vilken kväll!

Ojojoj... röj blev det igår kväll. Frida drog ihop en bartömning hemma hos sig ;). Därmed blev det en hel del att dricka, hade närmare bestämt typ tio flskor sprit framme på bordet, så vi tjejer drack för fulla muggar! Efter middagen, som bestod av hämtmat från My huset, kom Maria, Michelle, Amanda och Lolle förbi mig... Strax efter kom Mysen förbi med Elin(!)... Som sagt, det dracks, dansades och snackades rejält... --> I really love våra tjejkvällar <3

Kvällen drog vidare till kära MG där det var totalt...... TOMT på folk. Trist! men det fukar ju om man har sina friends med sig som man kan dansa med =P

Och... ja, efter att ha varit på MG i lite mindre än fem minuter stoppar Lolle mig. Amanda sitter på toaletten och mår iiiiilla, därför måste hon gå hem till mig och lägga sig. I MIN säng. Hm... Friidi var inte glad men gav motvilligt nycklarna hem till Lollshen som följde Mandi home to my place.

Strax efter ett gav jag upp, efter att ha fått ett litet sms... Gick helt enkelt hem och väckte mammsen... var helt galet upprörd och grät-mascarade ner hela hennes kudde... Sen tog hon med mig och bäddade ner mig i soffan och jag typ störtbölade tills jag lyckades somna. Stackars lilla mamma, får ta hand om hennes lilla dotter <3

Blev halv-väckt av sms senare på natten, men ordentligt väckt när Pär fick för sig att slå en signal o prata med mig när han hade festat klart inne i stan och var på hemväg, klockan fem på morgonen. Jag kan ju inte ha låtit så värst glad vid den tiden. Och värre blev det då jag kom på att jag skulle upp bara några timmar senare för att ta mig till jobbet... När Pärpan kommit hem till sig ringde han igen, och den här gången var jag mer pratvänlig, men fortfarande trött som en yrvaken höna... *ler* Det var faktiskt mysigt att få höra hans röst... =)

Slutar jobbet om en timme, då kommer mamma o papps och hämtar upp mig så ska vi åka direkt till ekerö. Imorgon ska vi fira mina kusiner Emma och Emil som båda fyller/fyllt år. Ikväll är jag helt övertygad om att jag kommer spendera heeeela kvällen under stjärnorna i deras spapool ute på altanen, lyssnandes på Lugna Favoriter, det är livet det.

En sann vän talar väl om oss,
och försvarar oss när vi är frånvarande

Jobbet!!

Mmm, befinner mig på jobbet nu. Här är bra. Passade på att träna innan jag började. Idag blev det bröst, triceps och axlar, och jag som HATAR att träna axlar... hihi, men det gick bra idag =) Avslutade med 20 min på trappmaskinen. Nu dem senaste dagarna har jag kommit på att träningen blir så sjuuukt mycket lättare med egen musik i hörlurarna istället för den som spelas på gymet. Tänk vad lite musik kan underlätta!

Dagen igår gick på, även fast jag inte dirket trodde det när jag vaknade. Slutade jobbet vid 21, var typ helt slut då och gick o sov runt tio tiden. På kvällen när jag satt en stund vid datan kom mamma in i mitt rum. Hon hade ju såklart sett hur jag mådde i förrgår kväll... och inte minst hört hur jag mådde också för den delen. Så igår lekte hon förhörskvinna. Ärligt, hur lätt är det att öppna sig för någon när det känns som om den personen pressar ur en info... Det slutade helt enkelt med att jag var grinig, väste åt henne att det alltid känns så sjukt konstigt då hon försöker prata med mig, att jag känner mig pressad och att hon alltid gör på fel sätt. Stackars mamma!! Fick lov att ringa o be om ursäkt för det imorse.

Har bytt bort min stängningstid idag och arbetar därför bara till sju, vilket innebär middag med familjen och eventuellt utgång... Vill fixa mig fin ikväll, dricka vin och dansa gärnet...

GO helgen!

En tår är bara en tår

Hade nog ett utav mitt livs jobbigaste samtal igår kväll. Efter att ha legat i sängen i två timmar och omvartannat gråtit och pratat med Mysen kände jag att jag bara var tvungen att ringa och prata med Pär. Det är ju så svårt också, att visa sig svag och sårbar inför andra människor, att dela sina innersta tankar och känslor med någon. Men jag tog mig i kragen, var tvungen att ringa för att bara få berätta hur jag tänker och vad som snurrar i mitt huvud. Och det var ju ungefär så som jag hade anat. Jag är kär. Han är inte det. I och för sig sa han till mig redan bland dem första gångerna vi träffades att han har svårt för att bli kär, inte vill/kan springa in i något på direkten.... och jag förstår, till och med förstod redan då vad det var han sa. Ändå ska det kännas så hårt. Jag sa helt enkelt till honom att jag är väldigt kär, men samtidigt rädd för att bli sårad och han för MIN skull skulle tala om var han står och hur han känner.

Sanningen är så hård att höra.

Fast han tycker ju om mig samtidigt (vilket jag förstår, enligt min moster är jag ju världens bästa,
och en tjej som jag känner lite halvt tycker jag är en underbar person och sa här om dagen att jag är en 110:a av 100 möjliga ;)... hehe... lite måste man ju få skoja om det =) Skämt åsido, hur går man vidare? man vill ju spendera tiden som finns med den man tycker om, samtidigt gör man det bara svårare för sig själv.

Han sa igår att han ska höra av sig i eftermiddag, vilket jag såklart hoppas han gör. Jag har ringt mycket, bara föra att få höra hans röst. Skickat sms bara för att visa att jag tänker på honom. Den största frågan som återstår är ju just den: Om jag slutade höra av mig, skulle du sakna mina samtal då? Om jag skulle "försvinna", skulle du sakna mig då? Svaret på dom frågorna är helt enkelt svaret på hur man går vidare.... 

Kan inte låta bli att lägga in några citat från låttexten jag publicerade på min blogg för ett tag sen, den av Sonja Alden. Den är ju så klockren! 

Snälla, gör inte om mitt namn och börja kalla mig för din.
Stjäl inte av min godhet för att fylla upp ditt hål.
Riv inte mina murar, som jag så omsorgsfullt har byggt.
Du får inte andas på min panna, inte få mig falla mer.
Och du får inte ha mig som en dröm, när jag vill va' din verklighet

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.


Som grädde på moset, kom Lolle förbi mig sen. Vi gick till centrum för att köpa en stor påse godis. Och vem tror ni inte att det är som stänger coop då vi passerade förbi där? Jo, Andreas, väktaren på securitas. Snygg som man är, röd runt ögonen  efter tre timmars gråtande.... Kunde inte blivit bättre. Har inte sett människan på typ fyra månader, så ser man ut sådär. Kul!!! Är det inte typiskt att man alltid lyckas träffa dem man minst anar då man har dom sämsta förutsättningarna?! Ödet kanske?

Nu sa jag ner till gymet för att springa mig ordentligt svettig. Jag ska ta med den bästa musiken jag vet. Och ikväll ska jag jobba. Dagen går på.

dagens citat kan jag idag bara ge till Lolle och Mysen, som tack för allt:

"Ibland räcker orden inte till för att uttrycka det man kan genom att krama om en vän"


Kvällstänkande

Tårarna faller ner för mina kinder.... att det ska vara så svårt

vardag=inget vettigt?

Imorse orkade jag mig upp i tid till skolan, hade till och med en ganska så ostressig morgon,.... Så kommer man till klassrummet för att ha Naturkunskap B som det står på schemet.... Näe, men då har den underbara Wåfflan inte börjat med den kursen ännu utan fortsätter med A-kursen *morr*. Den där läraren alltså, han vet ju inte ens vem jag är ^^ hur som... Mysen och jag blir lediga hela den här veckan med.

Var länge sen jag träffade Lollshen och Maria nu, dem har legat i influensan, och Michelle sjuknade in innan dem. Mysen och jag träffades iaf idag, satt på caféet och roade oss eftersom vi inte behövde vara i skolan. Tog en sväng förbi Pär, som ligger  hemma sjuk, med blommor och vinegummin?? (hur nu det stavas) innan jag skulle vidare till min körlektion. Hoppas han blev glad?! Förvånad blev han iaf över att se mig stå där... =P Spontan och mysig -- det är ju sån jag är !!

Fick några saker från min körlärare Peter på tibble trafikskola som jag ska öva på inför nästa lektion. Åh vad det e kul att köra bil =). Tog bussen hem till tuna efter det och åkte till gymet, tränade ben och mage idag + 20 min efterförbränningsträning.... känns härligt i kroppen nu! Väntar på mysen som ska komma hit och äta med oss, idag ska jag laga ris, kycklingfilé och wookgrönsaker *mums*

och så dagens avslutning förståss:


"Livet är ingenting utan vänskap"


En ny grej....

......som jag ska börja med på min blogg från och med idag är att i slutet av varje inlägg (eller en gång/dag om det blir flera inlägg) skriva några fina rader om vänskap....
Dagens citat:


" En vän är någon som finns till hands trots att han eller hon egentligen skulle behöva vara någon annanstans"

Söndag á la simlärare

Nu måste jag börja komma ifatt i dagarna här igen....


I söndags fick JAG (av alla människor) hoppa in och jobba som simlärare för de små barnen som går på simskola hos oss på G&S. och OM det gick bra =) E faktiskt lite stolt över mig själv... *ler* Den erfarenheten jag har från det yrket tidigare var dels en sommar för... hm... 2 eller 3 år sedan då jag jobbade som simskoleassistent åt min syster Veronica på kvarnbadet, Och förståss, den gången då jag fick hoppa in akut som simlärare och hålla i allting, fem minuter efter att lektionen redan hade börjat... Men som sagt, man lär sig något nytt varje dag. och jag måste faktiskt säga att jag skötte allting galant*


På kvällen var jag så trött så jag trodde jag skulle dö. Ögonen bokstavligen limmade ihop sig... men Pärpan kom ändå till mig på kvällen och sov här, båda sådär härligt förkylda *ler*. Vi såg på PS I love you tillsammans (igen Friida?!) och den var bra som vanligt, fast vet inte om Pär gillade den direkt....


RSS 2.0