Mot Arlanda & Grekland

Sovmorgon för att man är ledig? Glöm det! Frida slog upp ögonen klockan sex imorse... Varför just klockan sex för? Kunde jag inte fått sova en liiiten liiiten stund till? Bara att sätta på kaffebryggaren och sappa lite på TV:n innan jag  bestämde mig för att äta frukost.

Den tidiga morgonen gjorde att jag i stort sett hunnit packa, duschat, ätit frukost och städat lite redan innan klockan nio. Förmiddagen följdes av lite shopping av inredningsprylar, provkörning av en ny bil och tillsist träning. Eller - försök till träning är nog snarare rätt benämning. Hungrig och med halvdan energi försökte jag mig på ett benpass, men jag gav upp ganska snabbt. Ofta släpper ju "orklösheten" efter uppvärmningen, men efter att ha pressat mig igenom den och några övningar kände jag att det inte var lönt längre. Träningspasset idag gav mig ingenting så istället åkte jag och köpte lite lunch för att fylla på energinivån.

Eftermiddagen spenderade jag hos min ena syster som håller på o flyttar. Så där blev det lite plockande med saker. Min andra syster och systerdotter kom sen på middag och efter vi ätit gick vi ut och lekte lite i lekparken.

 

Nu har jag landat i soffan och är mer än redo att få gå upp tidigt imorgon för att åka till Arlanda. Detta hotellkomplex kommer att möta mig i Grekland imorgon:





Jag längtar <3


Sova sova sova!

Efter jobbet igår åkte jag direkt hem för att sedan sova på soffan i två timmar, det blev med andra ord ingen träning. Något groggy vaknade jag till runt sju - halv åtta tiden och kom på att jag måste äta något. Lite mat i magen... Lite illamående... Sen ner i sängen och sova lite till....

Ibland är det välbehövligt med sömn!

Desto piggare var jag idag. När jag väl kom till jobbet åt jag en extremt god frukost: Fiberhavregrynsgröt med färska jordgubbar och en tunn knäcke med ett kokt ägg på... Det var mumma! En kollega påminde mig på morgonen om att vi from idag börjar med "sommartid" på jobbet vilket innebär att vi slutar vid 14.30 på fredagar. Kan det bli bättre? Har man inte världens bästa jobb eller inte? Dessvärre blev det stressigt när det väl var dags att gå hem eftersom jag behövde ta tag i allt "liggande" då jag blir borta hela nästa vecka.

Jaha... klockan var halv tre och vad gör man om inte utnyttjar den helt plötsligt intjänade "extratiden" till att åka till gymmet? Sagt och gjort! Jag slipper alltså mitt dubbelpass imorgon och allt bli som jag tänkt mig - kanoners!

Imorgon står även "packa resväskan" på min MÅSTE göra lista... Det är ju bara så otroligt tråkigt! Och hur ska jag kunna veta en vecka innan vad jag känner för att ha på mig just en specifik dag? Jag fungerar ju inte riktigt så... Strax väntar sängen för mig så att jag kan ta tag i morgondagen och göra den till en alldeles underbar dag! Godnatt :0

Dagens frukost:



Imorgon måste jag:



Packa min rosa resväska <3


Velmaja

var det bara en hel jobbdag och en ledig dag kvar innan jag tar mitt pick och pack och åker till solen. Jag laddar beachformen med lite mellanmål när det är som allra bäst; kesella, äpple, jordgubbar och valnötter. Det är mumma!



Jag har inte bestämt mig än om jag ska ge mig på att träna direkt efter jobbet, lite senare ikväll eller om jag ska "hoppa över det" och köra dubbelpass på lördag. Detta därför att kroppen känns rätt sliten - läs träningsvärk - efter tre pass på varandra. Men snart har jag bara en timme på mig kvar att vela...

Jag är faktiskt en sån person som är lite velig med allt jag gör. Jag tycker att det är jobbigt med beslut. Jag väger allt fram och tillbaka innan jag förhoppningsvis kommer fram till något. Att välja mat på restaurang ska vi inte tala om... Men jag har blivit BETYDLIGT bättre mot hur jag var förut - tänk då hur bestämd jag kommer att vara om något år? ;)

I och med detta är det så otroligt skönt att få hjälp med både träning och kost. Jag besitter kunskapen själv då jag är utbildad styrketräningsinstruktör, men jag stöter ofta på problem då jag ska planera min egen träning. Med Maddes hjälp slipper jag tänka så mycket och istället lägga 100% fokus på att bara göra.

Mat är gott!

Nu ligger middagen i magen (wookad lövbiff & broccoli med quinoa) och jag känner mig riktigt nöjd och belåten efter både träning och mat. Kanske ska unna mig en halvtimmes matkoma?

Igår var jag nere i förrådet och röjde fram mina sommarkläder. Någon *host* har liiiite mycket kläder... Jag undrar hur allt ska få plats i en redan överfull garderob?! Steg ett är i alla fall att packa klart en resväska, så får jag ta tag i allt det andra sen. Men jag tycker verkligen inte om när allt är en enda röra!

Betala räkningar och laga matlåda står på att-göra-listan.. Bäst att jag tar tag i det på en gång så kanske jag får lite tid över till annat?


Liiiten uppdatering

Hej o hå, allt rullar på!

Jag har en otrolig träningsvärk från överkroppspasset i måndags. Det är en skön känsla och även om jag inte tränade biceps eller triceps har jag galet skön träningsvärk även där :) :)

Igår blev det ett benpass. Knäböj + upphopp direkt efteråt är en riktigt utmaning för låren, detsamma gäller sittande benspark följt av utfallshopp. Mjölksyyyra is the shit!

Idag laddar jag för ett dips + bålstabilitetspass och om det känns riktigt riktigt bra ger jag mig kanske på lite intervaller också, det vore gött att få höja pulsen lite efter alla dessa veckor av "lugnare" träning (och noll cardio)...

Utvärdering följer... :D

Min weekend i Trosa

Igår kom jag hem efter en riktigt bra helg med mina tre närmaste arbetskollegor. Vi myste och njöt helgen lång och spaade heeela lördagen. Jag valde att unna mig med en ansiktsbehandlig. Varje gång jag tar en behandling av något slag undrar jag varför jag inte gör det jämt? Eller i alla fall en gång i månaden. Det borde bli ett av mina årslöften - att skämma bort mig med en behandling en gång i månaden. Tillslut har man gått igenom hela kroppen och fy helsike vad fräsch man måste känna sig då!

Men jag ska ju ta hand om mig själv i en heeel vecka snart. Då ska jag passa på att ta just lite behandlingar, vara i solen, äta bra mat (och god också såklart) och träna - det är livsglädje för mig.

Idag mådde jag bättre än jag gjort på fem veckor. Det resulterade i ett brutalt överkroppspass. Tungt! Fokus! Pumpa ut musklerna med dropset! Jag hoppas på att äntligen kunna få till en hel veckas upplägg utan att behöva hoppa över det ena eller det andra passet pga saker jag inte kan rå över - tex förkylningar!

Jag har satt ribban för hur denna vecka kommer att bli - så nu är det bara att fortsätta kämpa och svettas på bland vikterna! 

Under helgen bodde vi i en väldigt mysig stuga...



Fräscha(re)



Fnittriga



God grekisk mat väntade efter vårat SPA besök



Fyra kacklande hönor i ett hönshus! Tack alla mina tre extramammor för en superhelg!



Mot Trosa

I eftermiddag bär det av mot Trosa för en härlig tjejhelg. Vi började ladda redan imorse med kaffe och fnitter som har hållt i sig hela dagen. Förkylningen sitter i, men har inte brutit ut. Hoppas att det vänder under vilohelgen som ska fyllas med spa, ansiktsbehandling och massa mys samt såklart konferens..

Igår blev det ett lätt pass för benen. Knäböj, liggande bencurl och sittande lårcurl samt vader med dropset. Urmjölkade muskler utan att höja pulsen nämnvärt. Så får det bli när man inte mår tipp topp.

Önskar er alla en fantastisk helg (även om den inte blir Strålande utan regnig) så hörs vi igen på söndag eller måndag. KRAAAAM


Överkroppen fick sitt

Lövley! Vilket brutalt överkroppspass jag fick till igår - chinsmos och dropset is the shit! Idag känns det skönt i kroppen med lite lätt träningsvärk överallt. MEN vaknade imorse med hosta och täppt näsa.. Så trots någon dags extra vila verkar det inte som om kroppen var riktigt med på noterna. Men passet igår var så bra att det var värt att vakna lite groggy.

Nu, några timmar senare, har det mesta släppt och jag börjar återuppta tanken på ett ev. lätt benpass idag. Jag vill hinna träna igenom mina spiror en gång denna vecka och i helgen blir det ju som sagt vila med jobbarkompisarna på konferens. Vilka planeringsproblem man har!

Trots den senaste månadens väldigt oregelbundna träning - en vecka sjuk, en vecka frisk, följt av en vecka sjuk och en vecka frisk - så växer mina muskler. Jajamensan - jag känner mig så stark! Och det verkar då inte bara vara mina reflektioner, många i min omgivning har börjat fråga om jag gått ner i vikt och kommentera att jag ser vältränad ut. Jag har inte tappat ett gram - bara byggt lite muskler och därmed tightat till kroppen!



Dagsform


Resa bokad

Jaha.. då var dagens impulsgrej överstökad - jag har bokat en resa till Rhodos! Flyget lyfter om 12 dagar och jag ska få komma bort till ett åtminstånde något mildare klimat. Där kommer det att bli en hel vecka med bara fokus på mig själv och mitt välmående. Förhoppningsvis lite sol, träning på hotellets gym samt gruppträningar, SPA behandlingar och god grekisk mat (massa grillat och tsatsiki). Det kommer bli toppen!

Det var trevligt att träffa Madde i söndags. Vi hade ett riktigt bra och givande samtal om tränings och kostupplägg inför den kommande perioden. Mitt halsont har gått över, men för säkerhetens skull vilar jag en dag extra och ger mig på allt igen imorgon. Inget blir som man tänkt sig - så nu får jag pussla och tänka till hur jag ska lyckas köra igenom kroppens muskelgrupper minst en dag denna vecka. Helgens träning räknar jag inte med att jag kommer att hinna med då jag ska åka på konferens med tjejerna på jobbet. Två dagar och två nätter för fyra tjejer i Trosa, det kommer att bli sköj!

Hoppas att aptiten kommer med träningen, de senaste dagarna har den varit näst intill obefintlig... Men träning = förbruka energi = oftast mer hungrig! =)

Fast jag är så sjukt rastlös just nu... funderar på en liten PW i regnet kanske? Fast jag vill inget hellre än att åka till gymmet och pumpa muskler!




Söndagsnöje

Har sovit lite halvtaskigt inatt och vaknat till och från... Så imorse när det var dags att gå upp känner jag en stor klump i halsen. WHAT? NO, det är inte sant! Nu har jag fått ont i halsen. Igen. Att jag inte kan få hålla mig frisk. De senaste veckorna har jag ju haft två rejäla förkylningar som sammanlagt hindrat mig från över två veckors träning. Och så dyker det här upp idag.

Hur som blir det i alla fall till att åka in mot stora staden. Madde behöver jag ändå träffa för en avstämning och formcheck. Nu har jag smaskat upp dagens frukost och det är dags att packa ihop mig!

Senare i eftermiddag ska jag möta upp min mamma och moster då vi ska åka o titta på TV inspelning på Maximteatern. Hinner nog med några timmars shopping i staden mellan dem två olika aktiviteterna! :)

PT

Denna helg har försvunnit i rasande fart... Nu ska jag gå och sova så att jag är pigg och kry imorgon då Madde ska hjälpa mig att mosa min rygg - PT med henne står alltså på schemat. Blir till o ladda ordentligt med sömn och sedan Frukost! <3

Åh vad jag längtar



Väx muskler, väx!

*puh*

Vilken dag! Stress, stress, stress för att hinna med allt. Nu ääääntligen har jag landat i sängen och jag vill inte gå härifrån - inte lyfta en fena.

Gå upp alldeles för tidigt - avklarat, Jobbdag - avklarad, träning i mega-tempo - avklarad, fira farmors födelsedag - avklarad, köra bil mellan alla platser (inte för fort?!) - avklarat! Tack o lov att det bara är en jobbdag kvar denna vecka. Jag vet en som kommer att sova gott inatt!

Något att se fram emot...

har nästan hela den här dagen gått och jag har knappt hunnit reflektera över att den har börjat! Äter nu lite mellanmål innan bilen tar styrning mot Ekerö där jag ska hälsa på min moster. Det blir en middag, lite träning och massa mys tillsammans!

Trodde att det skulle kännas mer än vad det gör i benen idag efter gårdagens träning, men men.. Man kan inte alltid få brutal träningsvärk! =)

Nu har det också blivit spikat när vi ska ha våran nästa Teamträff. Längtar såååå redan, men jag får hålla mig några veckor till innan jag får träffa mina goa Teamkompisar! Madde är en klippa som planerar allt detta för oss =)


fääärdig tränad

Då har jag benat färdigt... Eller, tränat klart benen, rättare sagt! Vilket fantastiskt bra pass jag fick till idag. Svetten sprutade åt alla håll och kanter och förra veckans spykänslor gjorde sig påminda idag igen. Men jag tog mig igenom det och fyllde på magen med lite lax och quinoa efteråt.

Nu sitter jag i soffan och bara tar det lungt, laddar för morgondagen. Tack och lov gjorde träningspasset susen för mitt humör! :) Strax väntar sängen och min skönhetssömn! God natt & sov gott alla fina, så hörs vi mer imorgon <3



Bendags

Om dryga timmen är det dags att piska benen på gymmet! Just nu fyller jag på med mellanmål i magen så att jag orkar ta i ordentligt... Jag hoppas på att den irritation / frustration jag känner i kroppen kan få utlopp bland hantlarna - för då kommer det bli ett kanonpass idag!


Påskhelgen är överspelad

Tiden går ju så fort, nu är tydligen "långhelgen" redan över. Har hunnit med att sova hos syster och bada med henne & min andra syster, fira min fina vän som fyllde år och sova hos henne, träffa familjen och självklart Tränat, Känner att jag ändå varit ganska så effektiv!

Det ska bli skönt att återgå till vardag. Påsken har inte på något sätt inneburit frossande för min del, men vi har varit bortbjudna på en del saker som har gjort att matschemat spruckit (samt tiderna). Så nu känns det bra att få plocka fram mitt nya kostupplägg igen.

Idag körde jag överkroppspass nummer 1 (Chins x4 övningar, dropset axlar, Bröst x4 övningar) för andra gången. Precis som sist hade jag bra kontakt passet igenom och jag verkligen pumpade ut det sista ur varje set. Mina händer är totalförstörda! Jag kunde knappt duscha eftersom det gjorde så ont i mina ömma valkar när det varma vattnet sköljde över där. Nu blir det till att skaffa handskar! Kanske dessa från Dcore?! =)



Stackars små händer: (och jag har skurit mig i fingret!)


Dansa hela natten lång

Igår natt stod Frida på dansgolvet i tre timmar i sträck och dansade gärnet med sina vänner! Jag hade en galet rolig kväll och för ovanlighetens skull drack jag 3(!) cider. Det kan man ha kul på om man inte är så van att dricka alkohol =)

Jag sov hemma hos min vän Louise och vi fick för oss att äta hennes "födelsedagstårta" innan vi gick och la oss - klockan fyra på natten. Den såg godare ut än vad den va kan jag säga! En liten bit sen mådde jag illa... Vaknade istället imorse av hennes j*vla katt (som jag för övrigt hade kunnat strypa låååångsamt där på morgonen) och hungern kom till mig som ett skott från himmlen! Så det var bara att sätta sig på bussen och åka hemåt. Med frukost i magen och en långdusch var jag återigen en ny människa - härligt!

Kan knappt gå idag efter gårdagens benmos - men det hade jag väl inte räknat med heller! Idag blir det vilodag så ger jag gärnet på gymmet imorgon igen... Imorgon då man återigen har en dag ledigt, tjohej!



Nu ska jag sätta mig och mysa i solen på balkongen <3


Benmos

Det är inte nådiga träningspass i det nya upplägget... Idag har mina ben fått totalmos och det skakar något sjukt i lår och vader. Ni som läst bloggen ett tag vet att det är en känsla jag älskar!!

Jag går fortfarande på högvarv efter att ha intagit Craze innan träningspasset. Ikväll ska jag ut och fira en kompis som fyller år - får hoppas att effekten sitter i hela kvällen för vem behöver alkohol då? Planen är att äga dansgolvet hela natten (eller halva iaf). Jag minns inte ens när jag var ute senast...

Hoppas att ni njuter av helgen lika mycket som jag! <3


simma, simma

Jag hade en jättemysig förmiddag igår med båda mina systrar och deras döttrar - vi träffades vid simhallen och badade tillsammans. Eller, dom badade och jag doppade tån. Jag är en förjävla badkruka och jag hatar att frysa!

Efteråt åkte vi och plockade upp våran farmor och tog ut henne på en fika. Det var mys! Kvällen avslutades med påskmiddag hos Andreas föräldrar och när vi väl var hemma somnade jag bums! Snacka om "socialiseringsdag" =)

Träningsvärken dröjer sig kvar och jag har snart haft en veckas träningsvärk i ryggen - galet! Tänkte träna igår men det gick fasiken inte då hela kroppen protesterade. Det får bli ett pass nu efter frukost istället. Ett benpass med dropset väntar mig om... dryga halvtimmen. Härlig start på en härlig dag!


Kortdag & Långpass

Go kväll, gott avslut på jobbveckan och god början på långhelg! Åh så skönt det ska bli att vara lite långledig... Idag var det halvdag på jobbet så det fanns gott om tid till mitt träningspass. Till att börja med förstår jag inte ens hur jag lyckades utföra det då HELA kroppen är mosig och fylld med brutal träningsvärk. Ryggen värker något sjukt efter chinspumpandet i Söndags och triceps och mage värker från gårdagens träningspass  och benen från i måndags såklart.

Trots detta fick jag till ett pass långt över förväntan - ett pass med fokus på överkropp och explosivitet. Känner redan nu att jag skulle behöva timmar med massage och strechning för ryggen imorgon! Nu blir det slappande i soffan hemma hos min syster - det är jag sååå värd. Dessutom ska jag sova över här inatt så vi får mycket kvalitétstid tillsammans <3

Laddad och redo för dagens utmaning:



Idag tränar jag i detta linne från Dcore - en favorit! =)

Så här ser man ut när Emilia får göra "prickar"



Glad Påsk önskar jag er alla! Kraaam



Dipsmedley

Omfördelning i schemat - igen. Gårdagens planerade pass fick gå av stapeln idag men huvudsaken är att det blev av! Passet började med en kvartett om fyra tricepsövningar som jag genomförde efter varandra med femton sekunders vila emellan. Utpumpade muskler blev resultatet! Sen mosades magen/bålen i drygt en halvtimme, dock inga intervaller då jag har börjat få en jäkligt retlig hosta.

Igår var jag ändå och hälsade på på mitt gamla gym och mina kollegor - personer som inte sett mig på dryga två år. Fick så fina ord från dom som var där! Smal, muskulös och strålande var bara några av orden - och det värmer verkligen ända in i hjärtat! Trots att två år passerat kändes det som vanligt att träffa dom <3

Imorgon är det halvdag på jobbet och sen blir det långledigt, vilket ska bli sååå skönt! Och extra mycket tid för träning! :)

Nu ska jag ner i förrådet och röja fram lite skor.. Jag vet att det finns en hel del gömda där nere bland prylarna!



Fina Gym&Sim - Ser ni vem det är som springer på löpbandet? Säkert fyra år sedan..


Cementklumpar

Haha! Idag var det två cementklumpar som var ute och gick på lunchen. Det blev en liiiiten liten promenad, mest för att få frisk luft. Träningsvärken från gårdagens pass är helt klart värst i vaderna och framsida lår, men jag har REJÄL träningsvärk även i ryggen, bröstet och armarna efter det tuffa överkroppspasset i söndags. 

Jag ska sova hemma hos mina föräldrar inatt igen och funderar på att åter-premiärträna på mitt gymmet som jag började min karriär på. Har inte varit där på över två år tror jag...  Det skulle vara kul! Idag står dips och bålstabilitet på schemat och ev. intervaller efteråt - gött!

Kram så länge!

Nytt gym & kräkreflexer

Idag efter jobbet åkte jag hem till min gamla bostadsort. Jag ska sova hemma hos min mamma & pappa inatt och dom hade en gratiskupong till gymmet dom tränar på som jag fick. Jag ska aldrig mer lämna mitt trygga, älskade gym!! Det var fruktansvärt. Inget av det som jag skulle göra enligt schemat gick att utföra - eller okej, med lite modifikation fick jag väl ändå till det, men jag hittade ju ingenstans. Smååå smååå utrymmen uppdelade på tre plan. Nej, det blir inget mer besök där inte!

Däremot blev passet gryyyyymt ändå! Mina ben är totalmosade och skaaaaakaaaar efter ett explosivt benpass. Kräkreflexerna gjorde ett besök och jag var tvungen att bromsa mig lite för att inte få upp dagens mat. Efteråt fick jag inte i mig proteindrinken för jag mådde så illa... tills jag ju kom på att den inte står med på mitt nya kostschema efter träningen. Det gick lixom av ren vana att blanda till den efter träningen. MEN ingen skada skedd då jag ju ändå inte fick i mig den :)

Vi får se om jag kan röra mig imorgon, det känns något tveksamt faktiskt. Ikväll kommer jag att sova gott ska ni veta.  ZzZzZzZ

Utveckling

Jag har haft fullt upp med lite olika saker så bloggandet har inte haft största prioritet i mitt liv. Nu blir det äntligen tillbaka till rutiner då min förkylning har börjat släppa. Idag körde jag mitt första träningspass på över 10 dagar. Jag har fått ett sjukt upplägg inför denna kommande månaden av Coachen. Jag är glad om jag överlever det hela!

Skämt å sido - träning ska ju vara jobbigt!

Jan 2012



April 2012



Jan 2012



April 2012



Ursäkta bildkvalitén som inte är den bästa :)


RSS 2.0